Uniek regenboogzebrapad in Oost-VlaanderenIn het Oost-Vlaamse Zulte liet de gemeente recent een regenboogzebrapad aanleggen. Maar, hierbij koos men er niet voor om zoals andere gemeenten een bestaand zebrapad om te toveren tot een kleurijk pad. In Zulte koos men ervoor om de kleuren van de regenboogvlag (symbool holebi's & trans+ personen wereldwijd) naast een bestaand zebrapad aan te leggen (zie foto: Schepen Frederic Hesters en gemeenteraadslid Stefanie Vroman ter hoogte van het regenboogzebrapad in Zulte.).

Het is niet duidelijk waarom Zulte voor deze manier gekozen heeft. Het unieke regenboogzebrapad werd aangelegd ter hoogte van de oprit van de gemeenteschool en de sporthal. Met Zulte liggen er nu in zeven Oost-Vlaamse gemeenten en steden een regenboogzebrapad (zie lijstje onderaan).

Met het regenboogzebrapad toont Zulte, net als andere gemeenten en steden, dat 'iedereen welkom is en dat onverdraagzaamheid niet wordt getolereerd'. Het initiatief kwam er op vraag van gemeenteraadslid Stefanie Vroman.

“Het is belangrijk dat we onze steun betuigen aan de holebibeweging”, zegt Stefanie. “De aanleg van dit regenboogzebrapad is een visuele eyecatcher voor inwoners en passanten. De oversteekplaats geeft uiting van ons respect voor de gelijkheid en de diversiteit van de mens, twee woorden die ver van elkaar maar ook heel dichtbij liggen in deze context.”

Schepen Frederic Hesters (Open Zulte) vult aan: “In de voorbije jaren is er al veel veranderd op het vlak van acceptatie en gendergelijkheid. Naast het jaarlijks uithangen van de regenboogvlag, is de aanleg van dit regenboogzebrapad een nieuw initiatief waarmee de gemeente haar bijdrage wil leveren aan de oproep voor verdraagzaamheid en acceptatie van homoseksuele, lesbische, biseksuele (holebi) en transgender+ mensen.”

Lijstje Belgische plaatsen met Regenboogzebrapad
Provincie Antwerpen: Antwerpen stad - Beerse - Berlaar - Boom - Hoogstraten - Lier - Mechelen - Rijkevorsel - Schelle - Turnhout en Westerlo.

Brussel: zes regenboogzebrapaden rond de Sint-Jacobswijk (tussen de Zuidstraat en de Verversstraat).

Provincie Limburg: Hasselt.

Provincie Oost-Vlaanderen: Deinze - Denderleeuw - Eeklo - Gavere - Gent - Sint-Niklaas, en nu dus ook Zulte.

Provincie Vlaams Brabant: Halle - Keerbergen - Leuven - Oudenburg.

Provincie West-Vlaanderen: Beernem - Brugge - De Haan - Koksijde - Kuurne - Lendelede en Torhout.

Lees ook
ZESDE PLAATS IN OOST VLAANDEREN MET REGENBOOGZEBRAPAD

Bron: holebi info & hln.be - 11/2020

Dit bericht is gepost op 04 December, 2020 en 910 keer gelezen.