Poolse componist Frederic Chopin schreef homo romantische brieven.Een Zwitserse muziekjournalist zegt dat homo getinte liefdesbrieven geschreven door de Poolse componist Frédéric Chopin (1810 - 1849), opzettelijk verkeerd vertaald werden door historici om zijn homoseksuele geaardheid te verbergen.

De Zwitserse muziekjournalist Moritz Weber had eerder dit jaar onderzoek gedaan naar brieven die Chopin had geschreven tijdens de lockdown, toen hij een "vloed van liefdesverklaringen voor mannen" ontdekte. Zijn bevindingen werden onderzocht in de twee uur durende radioshow Chopin’s Men, uitgezonden op de kunstzender van de Zwitserse omroep SRF, en Weber hield daarbij vol dat een deel van het schrijven van de componist opzettelijk verkeerd moet zijn vertaald.

In een brief zei Chopin dat geruchten over zijn liefdesaffaires een "dekmantel waren voor verborgen gevoelens", en dat zijn schrijven ook zinspeelde op een interesse in "cottaging", of het zoeken naar seks in openbare toiletten. En in een brief aan een mannelijke schoolvriend schreef hij: "Je houdt er niet van om gekust te worden. Staat u mij toe dit vandaag te doen. Je moet betalen voor de smerige droom die ik gisteravond over je had. "

Er zijn 22 brieven geregistreerd van Chopin aan dezelfde vriend, Tytus Woyciechowski, en hij begon ze vaak met "mijn liefste leven" en tekende af: "Geef me een kus, liefste minnaar." En in een brief uit 1829 aan Woyciechowski schreef Chopin: "Mijn ideaal, die ik trouw dien, over wie ik droom."

Maar, er zijn anderen. De Engels-Canadese biograaf Alan Walker benadrukte in zijn boek 'Fryderyk Chopin: A Life and Times' uit 2018 dat de homo-erotische liefdesbrieven van Chopin het resultaat waren van "psychologische verwarring", en voegde eraan toe dat Woyciechowski een "boezemvriend" was.

Een vertaling van de brieven, gepubliceerd door het Fryderyk Chopin Instituut in Warschau, Polen, beschreef zijn 'ideaal' als vrouw, ondanks dat de oorspronkelijke brief de mannelijke versie van het Poolse zelfstandig naamwoord gebruikte. Een woordvoerder van het instituut sprak op de radioshow en gaf toe dat er geen echt bewijs was dat Chopin relaties met vrouwen had gehad, alleen geruchten en verhalen van familieleden.

Of de bewerking van Chopins liefdesleven nu opzettelijk was of niet, Weber zei dat hij hoopt dat het uitlichten van zijn geaardheid mensen zal helpen zijn muziek beter te begrijpen. Weber voegde eraan toe: “Het feit dat Chopin een deel van zijn identiteit lange tijd moest verbergen, zoals hij zelf in zijn brieven schrijft, zou een stempel hebben gedrukt op zijn persoonlijkheid en zijn kunst. Muziek stelde hem in staat zich volledig uit te drukken, omdat pianomuziek het voordeel heeft dat het geen woorden bevat."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 November, 2020 en 855 keer gelezen.Reageer op dit bericht: