Genomineerden OUTtv bekend gemaakt, stem mee . . .Naar traditionele gewoonte reikt OUTtv eind dit jaar de OUT Media Award uit aan de persoon die de LGBT+-gemeenschap op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media, en daarom maakte men zopas de genomineerden voor dit jaar bekent. In 2019 brachten meer dan 1.500 mensen hun stem uit. Stemmen op de genomineerden van 2020 kan tot en met 11 december. De winnaar wordt eind dit jaar uitgeroepen.

2020 was een bewogen jaar, voor de hele samenleving, maar ook zeker voor de holebi & transgender+ gemeenschap. Zo stemde dit jaar een Kamermeerderheid voor het voorstel om ‘seksuele gerichtheid’ toe te voegen aan artikel 1 van de grondwet, maar tijdens de coronacrisis liggen wereldwijd de rechten van de holebi en transgender+ gemeenschappen onder vuur, zelfs in de EU. Hongarije schafte de wettelijke erkenning van transgender personen af en Polen bestaat nog steeds voor een derde uit holebi en trans+ vrije zones”.

Ook in eigen land zien we dat de veiligheid van holebi en transgender+ personen niet altijd gegarandeerd kan worden. Dit jaar kwamen er opnieuw een aantal incidenten van holebi- en transfoob geweld in het nieuws en werd nog maar eens benadrukt dat op sommige scholen leerlingen zichzelf niet kunnen zijn.

De zichtbaarheid van de LGBT+-gemeenschap in de media is daarom des te belangrijker. Zoals ieder jaar reikt OUTtv de OUT Media Award uit aan een persoon die de holebi en transgender+ gemeenschap op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media.

De zeven finalisten van 2020
Don Roelofsen
Fabio & Daniel
Nikki de Jager
Naomie Pieter
Sophie in 't Veld
Paus Franciscus
Méér info over deze finalisten ==> Klik hier
Stemmen
Stem op de genomineerde van jouw keuze ==> Klik hier
Website OutTv ==> Klik hier

Wat is LGBT+
Staat voor: Lesbian - Gay - Bisexual - Transgender, de plus staat voor alle anderen zoals: panseksuelen, genderfluide, niet-binaire en intersekse personen e.a.
Wat is OUTtv?
OUTtv is de lifestyle televisiezender voor homo's en ruimdenkenden met internationaal succesvolle tv-programma's, spannende LGBTQI-series, rauwe realiteit, indrukwekkende documentaires, hysterische telenovella's, gay romcoms, bekroonde films en OUT-originelen. Te ontvangen via verschillende Europese kabelexploitanten, telecomproviders en via OUTtv Pro, de nieuwe LGBTQI on-demand service. OUTtv is beschikbaar in elf landen.
Lees ook
VATICAAN: 'WOORDEN VAN PAUS UIT CONTEXT GERUKT

Bron: holebi info en outtv - 11/2020

Dit bericht is gepost op 25 November, 2020 en 743 keer gelezen.