Slovakije wil rechten holebi's beperken met referendum.Ondanks felle kritiek van mensenrechtenorganisaties zal er op 7 februari 2021 in Slovakije een referendum doorgaan met als doel de gelijke rechten van holebi's en transgenders te beperken. Het nieuws werd bekend gemaakt door president Andrej Kiska.

De Alliantie voor de Familie (AZR), gesteund door de katholieke kerk, verzamelde 400.000 handtekeningen om een referendum te kunnen organiseren en af te dwingen. De AZR wil verhinderen dat in de toekomst in Slovakije, via Europese regelgeving, een gelijkberichting van homo en lesbische koppels uitmondt in het toestaan van het homohuwelijk.

Begin juni was een klerikale oppositiepartij er, in samenwerking met de regerende sociaaldemocraten, in geslaagd de grondwet dusdanig te veranderen dat zij het huwelijk definieert als "'een unieke band tussen een man en een vrouw". De AZR vindt dat nog onvoldoende. Vandaar het controversiƫle referendum.

Eerder liet de Russische president Poetin weten dat het homohuwelijk er in Rusland nooit zal komen zolang hij aan de macht is. Ook andere landen zoals bijvoorbeeld Hongarije en Polen voeren steeds vaker een openlijke "oorlog" tegen holebi's en transgenders door hun rechten te beperken of af te nemen.

Lees ook
POLEN EN HONGARIJE OP OORLOGSPAD TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
DOE MEE AAN DE HOLEBI INFO ENQUETE

holebi info - hln.be - 11/2020

Dit bericht is gepost op 24 November, 2020 en 627 keer gelezen.Reageer op dit bericht: