Trump rechters draaien wet terug in nadeel van holebi's en transgenders.Rechters, aangesteld door president Trump hebben een wet die conversie therapie verbood in Florida terug gedraaid. Rechters van het 11e US Circuit Court of Appeals uit Florida, oordeelden vrijdag dat het verbod op conversie therapie, waarbij men claimt holebi's en transgenders te kunnen 'genezen' ongrondwettelijk is en in gaat tegen het recht op vrije meningsuiting.

De door Trump aangestelde rechter Britt Grant zei dat, hoewel het voorschrijven van de wetten uitspraken zou toestaan die velen verontrustend of zelfs gevaarlijk vinden, het eerste Amendement, gemeenschappen niet toestaat te bepalen hoe mensen oordelen over kwesties als seksuele geaardheid of genderidentiteit. Als gevolg van deze uitspraak gaf de rechtbank er de voorkeur aan om conversietherapie therapeuten Robert Otto en Julie Hamilton in een uitspraak die effectief de 21 verboden op de praktijk in steden en provincies in Florida op te heffen. Beide door Trump aangestelde rechters zeiden dat hun 'cliƫnten' vaak 'oprechte religieuze overtuigingen hadden die in strijd waren met homoseksualiteit. "

In de VS is conversie therapie verboden in 23 van de 50 staten. De staten met een verbod op dit moment zijn: Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC. + Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten). In alle andere staten, en dus nu ook (opnieuw) Florida is conversie therapie toegestaan.

Slechts in elf landen wereldwijd, en enkele staten van twee landen, is er een verbod op conversie therapie, een lijstje kan je vinden in het bericht hier onder (over Canada).
Lees ook
OOK CANADA GAAT CONVERSIE THERAPIE VERBIEDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 11/2020

Dit bericht is gepost op 23 November, 2020 en 654 keer gelezen.Reageer op dit bericht: