Holebi en transgender Native American jongeren hoger risico op zelfmoord.Holebi en transgender Native American jongeren lopen een groter risico op zelfmoord waarschuwd een nieuw onderzoek. Onderzoek van het Amerikaanse Trevor-project toont aan dat holebi en transgender+ jongeren met een Amerikaanse Indianen- en Alaska-achtergrond 2,5 keer meer kans hebben om een zelfmoordpoging in het afgelopen jaar te melden, vergeleken met andere holebi's en transgenders.

Van de bevraagde LGBT+ jongeren identificeerde bijna de helft van de jongeren zich als transgender, niet-binair of twijfelend aan hun gender, terwijl twintig procent zich identificeert als Two-Spirit (zie vlag).

Indiaanse en Alaska Native jongeren die aangaven gediscrimineerd te worden, liepen ook een groter risico op zelfmoord, maar ondersteunende gezinnen en holebi en transgender+ vriendelijke scholen kunnen het zelfmoordrisico met bijna 60 procent verminderen. Verder blijkt dat deze jongeren ook significant meer kans hebben op instabiliteit van huisvesting, voedselonzekerheid en pleegzorg.

Amy Green, onderzoeksdirecteur bij The Trevor Project, zegt: "Het is duidelijk dat blootstelling aan zowel op holebi en transgender+ gebaseerde stigma's als racisme verergerende effecten heeft en ervoor zorgt dat Indiaanse / Alaska-inheemse jongeren en Two-Spirit zijn, een groter risico lopen op zelfmoord. " Verder benadrukt ze de disproportionaliteit in berichten over pleegzorg, instabiliteit van huisvesting en voedselonzekerheid, de verwoestende impact van historische onderdrukking en trauma op de jeugd van Indiaanse en Alaska Native jongeren. "Het Trevor project zal zich blijven inzetten voor deze jongeren, en blijven pleiten voor intersectionele programma's en praktijken en verhoogde investeringen in zelfmoordpreventie-initiatieven en onderzoek die specifiek rekening houden met de unieke behoeften van de jeugd van Indiaanse / Alaska-indianen.

Wat is het Trevor project
Het is een Amerikaanse non-profitorganisatie die in 1998 is opgericht en zich richt op zelfmoordpreventie-inspanningen onder holebi en transgender+ jongeren. Via een gratis telefoonnummer beheert het The Trevor Lifeline, een vertrouwelijke dienst die getrainde counselors biedt. De gestelde doelen van het project zijn om crisisinterventie en zelfmoordpreventie te bieden aan holebi en transgender+ jongeren onder de 25 jaar, en om ouders en opvoeders begeleiding en middelen te bieden om een veilige, acceptabele en inclusieve omgeving te bevorderen voor alle jongeren, thuis en op school. Verder zet het Trevor-project zich ook in om onderzoek te produceren dat nieuwe kennis en klinische implicaties op het gebied van su├»cidologie oplevert. De organisatie probeert hun missie te vervullen door middel van vier strategie├źn: crisiscounseling bieden aan holebi & transgender+ jongeren die aan zelfmoord denken, ondersteunende counseling en gemeenschapszin bieden aan jonge holebi en transgender+ jongeren, om zelfmoord te verminderen, en pleiten voor wetten en beleid die zelfmoord zullen verminderen.
Nuttige links
Donkere gedachten? nood aan een (anoniem) gesprek? (bel, chat, mail, info) ==> Klik hier
Op zoek naar holebi vriendelijke therapeut ==> Klik hier
Algemene hulpverlening ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 11/2020.

Dit bericht is gepost op 23 November, 2020 en 663 keer gelezen.Reageer op dit bericht: