Wallonie-Brussel komt op voor holebi's & transgenders.De Federatie Wallonië-Brussel, (de Franse Gemeenschap van België) sluit zijn vertegenwoordiging in Warschau.

Minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet (MR) en minister-president van het Waals Gewest Elio Di Rupo (PS) protesteren zo tegen het verval van onder andere de rechtstaat in Polen.

De ministers wijzen ook op de discriminiaties van holebi's en trans+ personen, vanwege de zogenaamde 'holebi & trans vrije zones', op deze plaatsen zijn holebi's en transgenders niet welkom.

Eerder kon je bij holebi info al lezen dat er enkele Vlaamse steden en gemeenten hun verbroedering opzegden met een Poolse stad of gemeenten vanwege de holebi & trans vrije zones. De steden en gemeenten die dit deden zijn: Boechout - Brugge Duffel - Evergem - Gent - Halle - Leuven - Puurs en Sint-Amands.

En in september kon je bij holebi info lezen dat ambassadeurs van vijftig landen een open brief schreven aan de Poolse regering om er beter op toe te zien dat de mensenrechten van holebi's en transgender+ personen worden gerespecteerd. De boodschap werd gecoördineerd door de Belgische ambassade in Polen.

Lees ook
50 LANDEN WILLEN DAT POLEN HOLEBI & TRANS RECHTEN RESPECTEREN
POLEN & HONGARIJE OP OORLOGSPAD TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
N-VA TEGEN POOLSE HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES

Bron: holebi info en beout - november 2020

Dit bericht is gepost op 22 November, 2020 en 1326 keer gelezen.