Vandaag is het Trans Day of Remembrance.
20 november is Trans Day of Remembrance, op deze dag herdenken mensen en organisaties wereldwijd het hoge aantal geweld en moorden op transgender personen.

Cijfers over het aantal moorden op transgender personen zijn nooit volledig. Omdat de gegevens in de meeste landen niet systematisch wordenverzameld, daarboven op komt het feit dat veel families, maar ook autoriteiten en media geen melding maken van de transgender identiteit van een vermoord persoon.

Toch komt men jaarlijks met cijfers, deze gaan dan enkel over de daadwerkelijk verzamelde, vermelde moord zaken waarbij men de transgender identiteit wél vermeld.

De meeste moorden op transgender personen wereldwijd komen voor in Brazilië, op de tweede plaats staan de Verenigde Staten waarbij vooral het aantal moorden op zwarte transgender vrouwen enorm is gestegen sinds Trump president is. Het aantal ligt momenteel op bijna dertig. Wereldwijd melden transgender organisaties 350 moorden op transgender+ personen. Dat blijkt zes procent meer te zijn dan in het jaar 2019.

Verder blijkt dat 98% van de vermoorde trans personen transgender vrouwen zijn, waarvan 62% werkzaam zijn in de seksindustrie (vaak de enige uitweg voor transgenders in arme landen).

In de VS zijn 79% van de slachtoffers niet blanke transgenders. In Europa zijn 50% van de slachtoffers migranten. Verder blijkt 82% van alle moorden op transgender personen plaats te vinden in Centraal en Zuid-Amerika, waarvan 43% in Brazilië.

38% van de moorden vind plaats op straat en 22% in de eigen woning of in de woning van iemand anders. De gemiddelde leeftijd van de slachtoffers is 31 jaar de jongste dit jaar was amper 15 jaar.

Tot slot wijzen organisaties op het feit dat als gevolg van de Covid-19-pandemie en het toenemende racisme en politiegeweld de levens van transgenders en mensen met verschillende genderdiversiteit een nog groter risico lopen om een dodelijk slachtoffer te worden van transgender haat. Gegevens getuigen over hoe Covid-19, transgenders wereldwijd onevenredig treft, vooral degene die het meest gemarginaliseerd zijn, zoals zwarte en gekleurde vrouwen, sekswerkers, migranten, jongeren en armen.

Zaterdag 28/11 is het T-Day
(Belg dag voor Transgender+ personen) dit keer gaat alles online door, opgelet inschrijven noodzakelijk.
Info, inschrijven => Klik hier

Nuttig link voor transgender+ personen
- Links naar Belg organisaties en infosites Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 November, 2020 en 2405 keer gelezen.Reageer op dit bericht: