Video: Tinder toont lesbische love story.
Tinder de datingapplicatie heeft zopas een lockdown geïnspireerde animatie kort film gelanceerd die het ware verhaal vertelt van een lesbisch koppel die elkaar ontmoete tijdens de Covid-19 pandemie.

De animatie film werd gelanceerd vanuit Tinder in India. De korte animatie is een samenwerking tussen Queer singer-songwriter GrapeGuitarBox en Queer illustrator Deepti Sharma, en het Museum of Queer Stories, een samengesteld archiefproject van Tinder en de Gaysi Family dat tot doel heeft de vele stemmingen, ervaringen en complexiteiten van Queer (holebi & trans+) dating te documenteren.

De animatie toont het ware verhaal van een vrouw genaamd Priya, wonende in Mumbai, die alleen op haar kamer zit tijdens de lockdown en op Tinder zit. Op een bepaald moment komt ze op het profiel van Meera, ze swiped naar rechts en meteen is het een match. De twee beginnen met elkaar een gesprek. De volgende dag is Priya teleurgesteld dat ze geen nieuw bericht ontvangt van Meera, maar dan komt er plots een videocall binnen.

De prachtige korte animatiefilm toont de vrouwen die samen lockdown overleven, elkaar gezelschap houden via Zoom-oproepen en hun uiteindelijke ontmoeting plannen wanneer de lockdown voorbij is, wat later zijn ze een koppel.

In 2019 stelde Tinder, die zich in eerste instantie richtte op heteroseksuelen, zich ook open voor holebi's en transgenders, onder andere door het aanpassen van de mogelijke instellingen inzake geaardheid en genderidentiteit.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 November, 2020 en 2846 keer gelezen.