Nederland gaat scholen verplichten holebi & trans+ te aanvaarden.Als het aan de Nederlandse Tweede Kamer ligt worden alle scholen in Nederland verplicht om er voor te zorgen dat holebi en transgender+ leerlingen zich veilig en aanvaard voelen in de klas en op school. De Kamer stemde dinsdag (17/11) voor een voorstel om de wet aan te passen.

Volgens onderzoek van Sociaal en Cultureel Planbureau bleek eerder dat jonge holebi en transgender+ leerlingen vier keer vaker dan gemiddeld worden gepest.

Door de Nederlandse holebi & transgender+ federatie het COC werd er ook gewezen op het feit dat bepaalde reformatorische scholen homoseksualiteit afwijzen, en islamitische scholen leerlingen bijbrengen dat 'hun God', holebi's en transgenders afwijst en verafschuwt

Discussies over religie en onderwijs zijn een gevoelig onderwerp in de Nederlandse politiek. Vorige week was er verontwaardiging toen minister van Onderwijs Arie Slob christelijke scholen verdedigde die ouders anti-homo verklaringen hadden laten ondertekenen voordat ze hun kind toelaten. De minister verwees naar artikel 23 en zei dat deze verklaringen waren toegestaan ​​zolang de school een veilige onderwijsruimte bood voor alle leerlingen. Later heeft hij die verklaring ingetrokken.

Het COC drong de afgelopen tijd bij de Kamer aan op een plicht voor scholen om te zorgen dat leerlingen en docenten zich veilig en geaccepteerd weten, ongeacht hun seksuele gerichtheid, genderidentiteit en geslachts-kenmerken, huidskleur, geslacht of achtergrond. Ook Rutgers en de regenboognetwerken van CDA, PvdA, GroenLinks, VVD, D66 en SP riepen daartoe op.

Politici van de partijen Pvda, SP en GroenLinks dienden al een amendement in om de wet aan te passen. Deze aanpassing houdt in dat scholen er voor moeten zorgen dat leerlingen en personeel zich veilig en aanvaard weten, ongeacht verschillen in bijvoorbeeld seksuele oriëntatie, huidskleur of achtergrond. Ook moeten ze leerlingen respect voor die verschillen bijbrengen en bevorderen dat leerlingen daar naar handelen.

Het voorstel kreeg bij de stemmingen op 17 november steun van PvdA, SP, GroenLinks, VVD, CDA, D66, ChristenUnie, 50PLUS, DENK, Krol en Van Kooten-Arissen en de Partij voor de Dieren.

Lees ook
NEDERLANDSE REFORMATORISCHE SCHOLEN TEGEN HOMOSEKSUALITEIT
WERELDWIJD HOLEBI & TRANS+ KIDS MEEST GEPEST OP SCHOOL
VLAAMSE EINDTERMEN VANAF NU HOLEBI & TRANS+ INCLUSIEF
DOE MEE AAN DE HOLEBI INFO ENQUETE

Bron: coc.nl en financieel.com - november 2020

Dit bericht is gepost op 18 November, 2020 en 3035 keer gelezen.Reageer op dit bericht: