Gents kledingmerk komt met holebi & trans+ lijn.Het Gentse kledingmerk 'Negenduust' pakt uit met de lijn ‘Gaygenduust’: "We vragen zelfs dat onverdraagzame mensen
onze kledij niet kopen” Negenduust. Het is een kledingmerk dat erg geliefd is in Gent, door de Gentse uitspraken die erop staan.

Naar aanleiding van de 'Dag van de Verdraagzaamheid' (16/11) lanceerde men de nieuwe lijn genaamd: 'Gaygenduust'.
“Een leuke woordspeling, maar wel gemeend”, zegt Thomas Beyls, de man achter het merk. “Wij houden ons ver weg van
alles wat met ideologie en politiek te maken heeft, maar we zijn we tegen racisme en voor gelijkheid van holebi's en transgender+ personen.

Thomas Beyls werkt als leerkracht zedenleer. “In dat kader ben ik vaak bezig met diversiteit en verdraagzaamheid”, zegt hij.
“Ik ben blij dat ik ook via Negenduust mijn stempel kan drukken. De mensen die Negenduust volgen, weten dat we ons altijd ver van ideologie en politiek houden. Er zijn slechts twee zaken waar we niet over zwijgen: we zijn tegen racisme en voor LHBTIQ+, ook wel gekend als de holebi’s en transgenders. We gaan nu zelfs zo ver dat we op sociale media expliciet vragen aan racisten en holebi- en transfoben om geen Negenduust-kledij te kopen en te dragen.”

En nu is er dus de Gaygenduust. “We werken in deze collectie met een regenboogvlagje verwerkt als borstzakje”, zegt Beyls.
“Want een statement maken kan ook op een gesofisticeerde manier, zonder schreeuwerig te zijn. Gaygenduust is er trouwens
voor iedereen, niet enkel voor holebi’s. Ze is er voor iedereen die wil tonen dat we één stad zijn, met een diversiteit aan bewoners, en voor iedereen die soms niet aanvaard wordt of die het gevoel heeft er niet bij te horen," en vervolgt:

De mensen met een conservatief wereld- en maatschappijbeeld zullen het steeds moeilijker krijgen. Het is niet realistisch om vast te houden aan idealen van vroeger. Er zijn steeds meer mensen op de wereld, met verschillende visies en levensstijlen. Het belangrijkste is dat we blijven praten met elkaar en blijven zoeken naar wat ons verbindt, niet naar wat ons verdeelt. Tuupe moake we Gent de max!”
- Gaygenduust artikelen kopen (via website negenduust) ==> Klik hier
- Website Negenduust ==> Klik hier

Bron: pzc.nl en holebi info - november 2020.

Dit bericht is gepost op 17 November, 2020 en 3696 keer gelezen.