Transgender actrice gaat rol van transgender activiste spelen + video.
De Amerikaanse transgender actrice Hailie Sahar, 32, onder meer bekend van haar rollen in Transparent, Pose, en Eastsiders kruipt in de rol van Sir Lady Java, een Amerikaanse transgender activiste danseres, zangeres en actrice bekend uit de jaren 50, 60 en 70.

Voor de film Sir Lady Java werkt Sahar samen met director Anthony Hemingway én met Sir Lady Java zelf, die nu 77 is. Sahar en Hemingway vinden dat het verhaal van Sir Lady Java moet worden vertelt.

Sir Lady Java was dé hoofdact van de nachtclubscene in Los Angeles in de jaren vijftig en zestig en deelde het podium met sterren als James Brown. Maar, haar carrière kwam in gevaar. In 1967 toen de LAPD Regel nummer 9 handhaafde, die elke "nabootsing door middel van kostuums of kleding van een persoon van het andere geslacht" verbood. Het maakte crossdressing effectief illegaal en betekende dat alle clubs die transvrouwen organiseerden een boete konden krijgen. Afdelingsfunctionarissen dachten niet dat iemand hun intimidatie zou aanvechten, maar Sir Lady Java deed het wel.

De trans-pionier werkte toen samen met de mensenrechten organisatie ACLU, die haar strijd voerde tot aan het Hooggerechtshof van Californië. Ze voerden aan dat de wet in strijd met de grondwet was en haar inkomen afnam. De rechtbank vernietigde uiteindelijk haar juridische uitdaging omdat alleen de clubeigenaren een claim konden indienen, en niemand kwam naar voren om dit te doen.

Maar Sir Lady Java was nog niet klaar. Ze bleef de politie en de stad uitdagen met openbare bijeenkomsten, protesten en piketten die persaandacht kregen van het tijdschrift Jet en de LA Advocate. Regel nummer 9 werd uiteindelijk geschrapt na een afzonderlijk geschil in 1969, wat betekende dat trans-entertainers zoals zij weer vrij konden optreden op het podium. Nadien zei ze: "Ik vocht voor het recht dat een man zou dragen wat ze wilden dragen, en ik won. " Bekijk hier onder een trailer van de film Sir Lady Java:holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020.

Dit bericht is gepost op 15 November, 2020 en 3076 keer gelezen.Reageer op dit bericht: