West-Vlaams regenbooghuis verhuist naar stadhuis van Oostende.Het West-Vlaamse Regenbooghuis Rebus, koepel van organisaties van de provincie, krijgt een nieuwe stek, men verlaat het pand op de Torhoutsesteenweg en gaat naar het stadhuis van Oostende.

Rebus is (ook) het aanspreek- en informatiepunt voor alles wat te maken heeft met seksuele geaardheid, genderidentiteit en gender expressie van de provincie. Tot voor kort organiseerden ze een wekelijkse zitdag in hun pand aan de Torhoutsesteenweg 123, waar men een luisterend oor biedt aan iedereen die met vragen zit rond holebi en transgender+ thema's.

Het pand aan de Torhoutsesteenweg gaat binnenkort weg waardoor Rebus genoodzaakt was om uit te kijken naar een nieuwe locatie. Huren op de privémarkt op een centrale locatie valt echter duur uit waardoor er geen middelen meer over zouden zijn om sensibiliserende activiteiten te organiseren of de lokale holebi en transgender+ organisaties te ondersteunen.

Het Regenbooghuis klopte daarom aan bij de stad en mag vanaf nu op woensdag een zitdag organiseren in de Nieuwe Eysselinckzaal in het stadhuis. “Het zaaltje wordt op dit moment door verschillende organisaties gebruikt, maar op uiteenlopende tijdstippen. Hierdoor is er ook ruimte vrij om het Regenbooghuis een plekje te geven”, legt schepen van Gelijke Kansen Silke Beirens (Groen) uit.

“Privacy en laagdrempeligheid zijn voor onze onthaaldag erg belangrijk. Ook tijdens de zitdagen in het stadhuis blijft dit gewaarborgd”, stelt Elien Derynck, bestuurslid van het Regenbooghuis. “Mensen kunnen bij ons een afspraak maken om op gesprek te komen op woensdag van 9 uur tot 16.30 uur. Door de coronamaatregelen is dit voorlopig enkel op afspraak.” Je kan de Nieuwe Eysselinckzaal enkel bereiken via de hoofdingang aan de Stadsbalie. Na versoepeling van de maatregelen kan opnieuw de aparte ingang onder het geveluurwerk en de gloednieuwe muurschildering van Arno gebruikt worden.

“Oostende wil een warme, toegankelijke en holebi- en transvriendelijke stad zijn”, vervolgt schepen Beirens. “Het West-Vlaams Regenbooghuis is en blijft voor ons een belangrijke partner. Door hen gebruik te laten maken van deze zaal, kunnen ze de werkingsmiddelen die ze van ons krijgen beter investeren in campagnes rond anti-discriminatie. Ook de activiteiten van lokale verenigingen, kunnen ze met deze middelen nu nog beter ondersteunen.”

Intussen is het West-Vlaams Regenbooghuis ook gestart met een chatbox op hun website waar je hun team kan bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag. Ze zijn ook bereikbaar voor afspraken op maat, op een tijdstip of locatie naar keuze. Meer informatie op www.rebuswvl.be

Links naar de andere regenbooghuizen @ koepels van organisaties (per provincie)
Antwerpen - Roze Huis ==> Klik hier
Brussel - Rainbowhouse ==> Klik hier
Limburg - Regenbooghuis ==> Klik hier
Oost-Vlaanderen - Casa Rosa ==> Klik hier
Vlaams Brabant - UniQue ==> Klik hier
Extra links
- Holebi vriendelijke therapeuten, advocaten en notarissen => Klik hier
- Hulpverlening algemeen => Klik hier
- Links voor transgender+ personen => Klik hier
Lees ook
REGENBOOGHUIS LIMBURG STUURT WARME GROETEN NAAR WOONZORGCENTRA

Bron: hln.be en holebi info - november 2020

Dit bericht is gepost op 14 November, 2020 en 3257 keer gelezen.Reageer op dit bericht: