Historisch 11 openlijke holebi & trans politici in het Amerikaanse Huis.Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden telt binnenkort voor het eerst in zijn geschiedenis elf openlijke holebi en transgender+ politici. Dit is bovendien het hoogste aantal ooit in de Amerikaanse geschiedenis.

Dit blijkt uit de nieuwste gegevens rond de verkiezing en zijn winnaars. Zes van de zeven holebi politici, allemaal Democraten wonnen een zitje in het Huis van Afgevaardigden.

Deze zes verkozenen zijn: David Cicilline in Rhode Island, Chris Pappas in New Hampshire, Mark Pocan in Wisconsin, Angie Craig in Minnesota, Mark Takano in California en Sharice Davids in Kansas. De zevende, Sean Patrick Maloney uit New York is nog in de running omdat nog niet alle stemmen zijn getelt.

Bovendien werden de New Yorkse democraten Mondaire Jones en Ritchie Torres respectievelijk de eerste openlijke homo black- en Afro-Latino leden van het congres. Torres is ook de allereerste openlijke homo man verkozen als congreslid uit New York City.

Daarnaast zullen de openlijke lesbische senatoren Tammy Baldwin uit Wisconsin en Kyrsten Sinema ui Arizona zullen zich bij de negen huisvertegenwoordigers voegen, hoewel ze dit jaar niet herverkiesbaar waren.

Eerder werden ook al twee transgender politici, één niet-binaire politici en zes homo politici verkozen voor een zitje in een staats- senaat of in het staatshuis. En dat in de staten: Delaware, Florida, Kansas, New York, Oklahoma en Tennessee.

Verder is het grote aantal openlijke holebi's niet het enige historische feit. Ook een record aantal vrouwen en een record aantal Black- Americans werden verkozen. In het Huis zullen er maar liefst 24 Black-American vrouwen zetelen, allemaal Democraten.

Republikeinen
Alle verkozen holebi's en transgenders, alle verkozen vrouwen zullen samen met alle andere Democraten in het Huis moeten opboksen tegen de Republikeinen in de Senaat, waarvan men verwacht dat ze daar de meerderheid zullen behouden. Ondertussen blijkt ook dat al drie personen uit het allerhoogste Hof (Supreme Court), dat nu voor het eerst bestaat uit een meerderheid van Republikeinen, (aangesteld door Trump), in de media lieten weten dat ze de uitspraak van het Hoogste Hof in 2015 dat er voor zorgde dat het homohuwelijk in de gehele VS legaal werd, opnieuw onder de loep wordt genomen, omdat ze het niet eens zijn met die beslissing, naar eigen zeggen vanwege het 'gevaar' voor de vrijheid van religieuze overtuiging, (lees tegenstanders van het homohuwelijk).

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 November, 2020 en 3235 keer gelezen.Reageer op dit bericht: