Een gesprek met de Vlaamse boer Tristan en zijn Lucas.Of Boer Tristan en Boer Lucas uit het VTM-programma 'Boer zoekt Vrouw' nog samen zijn, mag nog niet worden verklapt. Maar dat het er tijdens de afleveringen liefdevol aan toeging, zowel voor als naast de camera is een feit.

Lucas had het wat moeilijker om zijn gevoelens voor de camera te tonen. "Er was een enorm verschil tussen de Lucas mét en zónder camera, " aldus Tristan.

“Als de camera draaide, zei hij steeds dat hij nog geen gevoelens voor mij had. Maar zo gauw de camera uitging, pakte hij mij vast en kon er geknuffeld worden. Dan was er wél volledige verliefdheid. Ik vond dat nogal, euh... vervelend. Ik heb hem eens gezegd dat hij ook mét de camera erbij moest laten zien wat hij voor mij voelde. En toen dat dan gebeurde was ik heel blij en opgelucht.”

En toen volgde een eerste kus ... op Tv
"Inderdaad. Ik vond dat dat wel kon, zo voor de camera. Want we waren toen al serieus close met elkaar. Die kus voelde als een logisch vervolg. Al wilde Lucas dat aanvankelijk niet. Ik zei hem: ‘Hoe mooi zou het zijn als we aan heel Vlaanderen zonder gêne onze liefde kunnen tonen?’ We hebben er toen even over gepraat,
en het resultaat hebben jullie kunnen zien. (lachje).

Tristan woont in België, Lucas in Nederland.
"Ja, die afstand... Da’s niet evident. Daarnaast hebben we ook allebei een job waar we erg aan gehecht zijn. Ik kan me niet voorstellen dat Lucas ooit uit Nederland zou wegtrekken. En ik zie het ook niet zitten om te verhuizen. Je moet weten: ik heb twee jaar geleden een appartement gekocht. Dat wil ik niet zomaar te koop zetten. "

Lukas kreeg de vraag wat hem aantrok in Tristan.
"De manier waarop hij over z’n vak sprak. Die passie. Ik kom zelf uit een boerenfamilie, zie je. We denken over veel dingen hetzelfde. En het sprak me aan dat Tristan over z’n gevoelens durft te praten en initiatief neemt. Ik dacht ook dat ik met hem goeie, diepgaande gesprekken zou kunnen hebben. "

Wat dacht hij toen bleek dat Tristan hem gekozen had en zelfs bekende verliefd te zijn? "Ik was een beetje in shock. Ik was amper 48 uur op de boerderij! Zelf heb ik meer tijd nodig. Maar ik was blij hoor. Want ja, ik zat daar nog met twee andere jongens. Maar, door die bekentenis was ik gerustgesteld, omdat ik wist dat Tristan mij nietzomaar naar huis zou sturen, en dat ik dus nog de kans kreeg om uitte zoeken wat ik precies voor hem voelde. "

Hoe reageert Lucas op het feit dat Tristan zegt dat hij het jammervond dat hij aanvanklijk op afstand bleef voor de camera's?
"Ik begrijp dat hij dat niet echt prettig vond, maar ik kon mijn gevoelens toch niet forceren? Ik had wat meer tijd nodig. "

En wat betreft het feit dat Tristan zei dat hij je anders gedroeg als er een camera in de buurt was?
"Nou... Ik merkte vooral dat we in een bepaalde richting werden geduwd. Maar ik wilde op ieder moment helemaal mezelf blijven. En ik denk dat me dat ook gelukt is. Natuurlijk had ik ­eerder kunnen doen alsof ik verliefd was, maar zo werkt dat niet. Gevoel heb je niet in de hand, dat zijn zaken die vanzelf op zijn plek vallen. "

En toen kwam die kus voor de camera.
"Ja. Al heeft Tristan me moeten overtuigen. Omdat ik het lastig vond om voor de camera te kussen, zie je. Maar ik kijk met een mooi, tevreden gevoel op dat moment terug. "

Tot slot: de afstand tussen jullie, Belgie - Nederland!
"Dat valt goed mee. Het grootste struikelblok zal eerder het verschil in karakters zijn, denk ik. Op zich maakt dat niet uit, zolang het evenwichtig blijft en je je in elkaars wereld blijft interesseren. Voor mij is het belangrijkste dat we elkaars leven kunnen verrijken. Maar goed, we zien wel. Ik ben vooral trots op Tristan, omdat hij dat tv-avontuur op zijn eigen leuke manier is aangegaan. En ik ben heel blij dat hij mij heeft gekozen. "


LEES OOK
BOER TRISTAN VERLIEFD OP LUCAS
OUDERS BOER TRISTAN EERST BANG OM DEELNAME
BOER TRISTAN ZOEKT EEN MAN, NOG VEEL BOEREN ZITTEN IN DE KAST

Bron: hln.be & holebi info - november 2020

Dit bericht is gepost op 12 November, 2020 en 3520 keer gelezen.