Crimineel netwerk in NL laat asielzoekers doen alsof ze holebi of trans zijn.
De Nederlandse regering in Nederland heeft een geheim crimineel netwerk ontdekt dat Oegandese asielzoekers hielp zich voor te doen als holebi of transgender+ persoon.

De Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zei te hebben ontdekt dat een georganiseerde groep asielzoekers uit Oeganda documenten en 'trainingen' aanbood om zich voor te doen als holebi of transgender voor de prijs van ongeveer 2.500 euro.

Door de ontdekking zal de Nederlandse overheid de zaken van veel Oegandezen die in Nederland asiel hebben gekregen nu opnieuw moeten beoordelen op basis van het feit dat ze holebi of transgender zijn. Ondertussen heeft men al de gevallen van ongeveer 250 vluchtelingen onderzocht, daarvan waren 36 mogelijk frauduleus.

Jammer genoeg wil dit alles ook zeggen dat holebi en transgender+ personen afkomstig uit Oeganda, die hun toevlucht zoeken tot Nederland, zwaardere beoordelingsmaatregelen zullen krijgen. In een rapport zei de IND: "Deze bevindingen hebben geleid tot een meer kritische beoordeling van visumaanvragen afkomstig uit Oeganda."

Sandro Kortekaas, voorzitter van de Nederlandse liefdadigheidsinstelling LGBT Asylum Support, zei: "Wat ik echt erg vind, is dat nu een hele groep mensen, of ze nu geloofwaardig zijn of niet, nu als onbetrouwbaar wordt beschouwd."

Een woordvoerder van de Nederlandse holebi & trans+ federatie COC waarschuwde eerder al dat strengere beoordelingen een toch al erg moeilijk proces voor holebi & trans+ asielzoekers uit Oeganda kunnen bemoeilijken.

Nederland accepteert holebi & transgender+ asielzoekers al sinds 2014, toen het Afrikaanse land kort de doodstraf invoerde voor homoseks, wat later werd die wet onder hevig wereldwijd protest in getrokken, maar ondertussen is homoseksualiteit wel nog strafbaar en riskeren mensen een levenslange celstraf in Oeganda.
Dit nieuws werd bekend gemaakt door reuters via de Engelstalige gay media.

Wie contact wil opnemen met LGBT Asylum Support Nederland ==> Klik hier


Lees ook
NEDERLAND: MEERDERHEID HOLEBI & TRANS ASIELZOEKERS LAST V GEWELD
VLAAMS RAPPORT HOLEBI & TRANS ASIELZOEKERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020

Dit bericht is gepost op 09 November, 2020 en 1490 keer gelezen.Reageer op dit bericht: