Wat Joe Biden als president gaat doen voor holebi en trans+ personen.
Gisteren kwam het goede nieuws waarop miljoenen Amerikaanse kiezers hoopten, Joe Biden won de presidentsverkiezingen.

Biden won met 273 kiesmannen tegen 214 voor Trump, en hoewel de staten Arizona, Georgia, Nevada, North Carolina en Alaska hun stemmen nog tellen, is nu al zeker dat Trump niet meer kan winnen, al is ondertussen wel duidelijk dat hij zich niet neerlegt bij de kies uitslag.

Duidelijk is wel dat Biden op heden de meest populaire winnaar ooit is, hij behaalde maar liefst 74,4 miljoen voorkeurstemmen, meer dan welke presidentskandidaat ooit, maar... we moeten ook erkennen dat Trump zelf ook ruim 70,2 miljoen voorkeurstemmen haalde, wat neer komt op 7 miljoen meer stemmen dan vier jaar geleden.

De verkiezing van Joe Biden als 46e president van de Verenigde Staten is vooral ook zeer goed nieuws voor de miljoenen Amerikaanse holebi's en transgender+
personen, die onder Trump tal van anti wetten zagen verschijnen.

Wat gaat Joe Biden betekenen voor holebi's transgender+ personen en niet te vergeten hun families vrienden en vele sympathisanten?
Om te beginnen is er de Equality Act, het fundament van de antidiscriminatiewetgeving. Omdat de helft van de Amerikaanse staten geen bescherming van de burgerrechten heeft, beloofde hij herhaaldelijk de wetgeving binnen zijn eerste 100 dagen als president te ondertekenen om een ingrijpende antidiscriminatiewet vast te leggen voor werkgelegenheid, openbaar onderwijs, huisvesting en meer.

Hij streeft ernaar om de administratie meer een afspiegeling te laten zijn van Amerika, en dat geldt ook voor holebi en transgender+ personen. Biden beloofde ook al om meer te doen voor holebi & trans+ jongeren, en om iets te doen aan de stijgende dakloosheidscijfers, en om de toegankelijke campus- en school faciliteiten voor trans-tieners te vergroten.

Wat betreft anti holebi en anti trans+ geweld keek Biden naar zijn biografie over het schrijven van de Violence Against Women Act uit 1994 om holebi en trans+ kiezers te verzekeren dat zijn regering zal werken aan het terug dringen van brutaliteit, met name jegens transvrouwen van kleur. Het verbod van Trump op transgenders in het leger werd al terug gedraaid.

Verder komen er onder Biden ook trainingsprogramma's op de werkplek om de situatie van niet-binaire en trans+ personen te verbeteren. Andere toezeggingen gaan van het vergroten van de toegang tot hoogwaardige en goede gezondheidszorg voor iedereen, en ervoor zorgen dat holebi's en transgender+ personen eerlijk en beter worden behandeld in het strafrechtsysteem.

Biden zei ook dat hij zou werken om meer federale gegevens over holebi en trans+ personen te verzamelen om wetgevers te helpen de gemeenschap die ze bedienen beter te begrijpen, bijvoorbeeld door vragen over seksuele geaardheid en genderidentiteit op te nemen in nationale enquêtes.

Tot slot beloofde Biden al dat hij de erfenis van Obama zal verder zetten bij de bevordering in de strijd om gelijke rechten van holebi en trans+ personen wereldwijd.

Wat deed Biden al voor holebi's en transgenders?
Biden, die tussen 2008 en 2016 vice-president van Barack Obama was, verdiende een reputatie als een solide voorstander van holebi & transgender+ rechten en pleitte voor gelijke rechten zowel in de VS als over de hele wereld. Biden werd gecrediteerd met het dwingen van Barack Obama betreffende het homohuwelijk in 2012, door gelijkheid te steunen in een tv-interview terwijl Obama toen nog steeds geen officieel standpunt had ingenomen.

In 2014 steunde Biden ook een uitvoeringsbevel dat discriminatie van holebi's en transgenders op de werkplek verbood, voordat de president reageerde op oproepen tot actie. Biden schreef later nog geschiedenis toen hij het eerste huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht liet door gaan in zijn officiële residentie bij de US Naval Observatory.

Aan het einde van zijn ambtstermijn als vice-president onthulde Biden dat hij inloopacties had met ten minste vier staatshoofden nadat hij tijdens officiële vergaderingen hun anti holebi & transgender wetten had aangevochten.

In 2017 kreeg Biden de inaugurele LGBT + heldenprijs tijdens het holebi & transgender gala van het Democratisch Natinaal Comité. In dat zelfde jaar maakte hij zorgen voor gelijkheid van holebi's en transgenders een van de belangrijkste onderdelen van zijn non-profitorganisatie 'Biden Foundation' waarbij hij onder andere campagne voerde tegen conversie therapie.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020

Dit bericht is gepost op 08 November, 2020 en 3161 keer gelezen.Reageer op dit bericht: