Dubbel zoveel holebi's & trans+ stemde voor Trump.Ondanks het feit dat huidig president Donald Trump meer dan honderd anti holebi en anti transgender wetten invoerde, blijken meer dan dubbel zoveel holebi's en transgenders op hem te hebben gestemd bij de recente presidentsverkiezingen.

In vergelijk met 2016 stemden dubbel zoveel holebi's en transgenders op Trump. Dat blijkt uit polls die bekijken welke mensen op welke presidentskandidaat hebben gestemd.

Volgens exit-peilingen uitgevoerd door Edison Research voor de National Election Pool, is de stevige trend dat holebi's en transgenders democratisch stemmen gebleven, maar deze keer hebben er wel veel meer op Trump gestemd dan in 2016.

In 2016 stemde 14 procent holebi's en transgenders voor Trump, bij de recente verkiezingen was dat 28 procent. Presidentskandidaat Joe Biden kreeg 61 procent holebi en trans stemmers achter zich.

En hoewel Trump en zijn administratie tal van anti holebi en anti transgender wetten invoerde, keken ze toch steeds meer ook naar holebi's en transgenders als zijnde hun kiezers. Daarnaast bleek uit een onderzoek in 2019 dat sommige van de belangrijkste stemblokken van de Republikeinen, zoals blanke evangelicals
over het algemeen pro gelijke rechten zijn voor holebi's en transgenders.

Binnen de Republikeinse partij bestaat er al jaren een holebi en transgender groep, maar die worden overwegend uitgesloten van 'belangrijke' Republikeinse meetings.

Lees ook
HOLEBI & TRANS+ VERKOZEN POLITICI IN DE VS
DIVERSITEIT IS OOK ELKE MENING
HOLEBI'S STEMMEN VAKER RECHTS
VLAAMSE HOLEBI'S NIET PERSEE LINKS
DOE MEE AAN DE HOLEBI INFO ENQUETE


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020

Dit bericht is gepost op 06 November, 2020 en 2861 keer gelezen.Reageer op dit bericht: