2 lesbische koppels gehuwd in militaire massa huwelijksplechtigheidVoor het eerst in de geschiedenis van Taiwan zijn twee lesbische koppels gehuwd tijdens een militaire massa huwelijksplechtigheid. Taiwan stelde in 2019 het huwelijk open voor homo's en lesbiennes.

Majoor Wang Yi en haar partner Yumi Meng en luitenant Chen Ying-hsuan en haar partner Li Li-chen, trouwden samen met 188 militaire koppels in een massa huwelijksplechtigheid.

Wang zei aan CNN dat ze hoopt dat haar huwelijk kan bijdragen tot meer zichtbaarheid van holebi's in Taiwan. Chen vertelde dat ze altijd al open is geweest over haar geaardheid in het leger, dat erg tolerant is.

De moeder van Wang prees het leger om het feit dat ze toelieten ook holebi's koppels te laten trouwen tijdens de massa huwelijksplechtigheid, en zei: “Ik heb echt het gevoel dat dit een enorme doorbraak is voor het leger, want daarvoor moesten holebi's echt veel meemaken, want voor holebi koppels is het erg belangrijk dat ze ook kunnen trouwen, want als je bijvoorbeeld ziek bent of je moet een grote operatie ondergaan, dan kan je partner je niet bijstaan als je niet getrouwd bent. "

Holebi's en transgenders hebben vrij veel gelijke rechten in Taiwan. Met uitzondering van adoptie recht, toegang tot IVF voor lesbiennes en het openlijk mogen dienen van transgenders in het leger.

In veel landen zijn massa huwelijken geen uitzondering, en ze vinden zelfs plaats in landen zonder homohuwelijk, waar het dan gaat om symbolische huwelijken, vaak in een oproep tot de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020

Dit bericht is gepost op 05 November, 2020 en 3036 keer gelezen.Reageer op dit bericht: