Holebi en trans+ politici verkozen in de Verenigde Staten
In de Verenigde Staten ging de verkiezingsstrijd niet enkel om een nieuwe of om de herverkiezing van een president. Amerikanen kozen ook politici in zowel de senaat als het Huis van Afgevaardigden als lokale staatspolitici.

En hoewel het nog niet duidelijk is wie de presendentiele winnaar is, zijn vele politici al wel bekend, en ook dit keer weer tal van verkozen holebi & transgender politici, en dat is alleen maar goed nieuws in de strijd om gelijke rechten.

Delaware

In Delaware werd Sarah McBride de eerste trans vrouw verkozen in de staatssenaat. McBride, die fungeert als nationale perssecretaris van een mensenrechtencampagne, speelde een cruciale rol in de strijd voor bescherming tegen holebi en transgender discriminatie, en heeft gelobbyd voor de Equality Act om de bescherming in het hele land uit te breiden.

Florida

In Florida schreef men geschiedenis door voor het eerst twee zwarte holebi politici te kiezen in de staatssenaat. Shevrin Jones (foto rechts) zat eerder al in het staatshuis van afgevaardigden, hij kwam in 2018 uit de homo kast. De andere verkozene is Michele Rayner-Goolsby (foto rechts), zij is de eerste zwarte lesbische vrouw verkozen voor het Huis van afgevaardigden in Florida.

Kansas

In Kansas won Stephany Byers een zitje in Huis van Afgevaardigden, ze is de eerste verkozen transgender Native America van kleur in zowel Kansas als in de gehele Verenigde Staten.

New York

In New York wonnen Mondaire Jones (foto rechts) en Ritchie Torres (foto links) een zitje in het congres,en beide zijn ze de eerste zwarte en latino holebi politici
in de staat.Mondaire Jones diende eerder al onder Barack Obama. Ritchie Torres is dan weer de eerste Afro-Latino verkozen voor het staatscongres.

Oklahoma

Mauree Turner werd de eerst verkozen moslim niet-binaire persoon verkozen in het staatshuis van Oklahoma.

Tennessee

In Tennessee zijn voor het eerst ooit twee holebi's verkozen. Democraat Torrey Harris (foto links) en de Republikein Eddie Mannis (foto rechts) wonnen beide een zitje in het Huis van Afgevaardigen. Tot voor kort was Tennessee één van vijf staten zonder een verkozen holebi politicus, daardoor zijn er nu nog maar vier staten zonder holebi of trans politici, deze staten zijn: Alaska, Delaware, Louisiana en Mississippi.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020

Dit bericht is gepost op 05 November, 2020 en 3091 keer gelezen.Reageer op dit bericht: