Lesbisch koppel slachtoffer van vandalisme.
In de Antwerpse gemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver), werden zondag twee wagens van een lesbisch echtpaar beschadigd. Opvallend: de auto's stonden niet eens naast elkaar geparkeerd. De vrouwen menen dat ze doelbewust geviseerd worden, al hebben ze geen idee door wie.

"En waarom?', vragen ze zich af. "Misschien zit onze geaardheid daar voor iets tussen, maar wij doen geen vlieg kwaad. Het is hier een klein dorp, en we komen met iedereen goed overeen.

Toen een van de slachtoffers zondagochtend met haar wagen wilde vertrekken, merkte ze op dat de rechtse voorband plat stond. “Ik ging binnen de sleutels verwisselen om met mijn vrouw haar wagen te vertrekken”, getuigt ze. “Toen ik er naartoe stapte, wist ik niet wat ik zag. Ook van haar wagen stond de rechter voorband plat, maar erger nog: in grote, zwarte letters werd er op de flanken ‘Halloween’ gespoten met een verf die er niet zomaar af gaat. Een carrossier uit de buurt heeft ons een product aangeraden waarmee het normaal zou moeten lukken.”

Jammer genoeg is het niet de eerste keer dat het koppel slachtoffer is geworden van vandalisme. "Vorig jaar ging het om platte banden waar lijm in werd gespoten zodat ze niet meer te herstellen waren. Nu zijn de ventielen met een tang afgeknipt. En dan die graffiti nog. Waar eindigt dit? Bij fysiek geweld? Het kan dat er iemand problemen heeft met onze geaardheid, maar we hebben hier een goed contact met de buurt. Er zijn maar enkele mensen die we niet persoonlijk kennen.
Je zou dan trouwens verwachten dat de dader haatboodschappen in die richting op de wagen zou spuiten.” Dat hun auto’s geschandaliseerd werden terwijl ze niet eens naast elkaar geparkeerd stonden, en er geen enkele andere wagen in de straat beschadigd werd, voelt bij het koppel erg akelig aan.

“Het moet dus iemand zijn die ons kent en weet met welke auto’s we rijden”, stellen ze. “We deden ook nu weer aangifte bij de politie en hopen dat het vandalisme aan ons adres onmiddellijk stopt. Er was hier zaterdag een Halloweenwandeling in de buurt, dus het moet vermoedelijk ‘s avonds laat gebeurd zijn, mogelijk rond middernacht. Aangezien er een avondklok geldt, val je nu wel makkelijk op.” Wie iets gezien denkt te hebben, kan dat melden bij de lokale politie Bodukap.”


LEES OOK
HOMO KOPPEL SLACHTOFFER VAN HOMOFOBISCH VANDALISME

Bron: gva.be - november 2020.

Dit bericht is gepost op 02 November, 2020 en 3252 keer gelezen.