Rugby speler uit de kast.Voormalig prof Australisch rugby speler Dan Palmer is zopas uit de kast gekomen. De voormalig rugby union-speler bekende dat door jarenlang in de kast te zitten hij lang last had van zware depressies en zelfmoord gedachten.

"Ik huilde mezelf op momenten zelfs dagelijks in slaap, ik gebruikte lange tijd zware pijnstillers en drugs om de twijfels te kunnen vergeten. Ik droomde van verdwijnen, een andere identiteit aannemen, weg zijn. "

Palmer vertelde dat hij nu uit de kast komt omdat een rugby speler recent zware homofobe opmerkingen maakte waarna hij ontslagen werd, maar die speler ging een rechtszaak aan waarna hij terug moest worden aangenomen.

De sporter zegt dat hij met zijn coming out wil aantonen dat er in elke sport discipline ook holebi's voorkomen, en dus ook binnen de zogenaamd meer mannelijke sporten zoals rugby en worstelen. Ook hoopt hij naar eigen zeggen dat jongeren vandaag de dag geen jarenlang met angst in de kast blijven. "Eindelijk mezelf kunnen zijn is een grotere bevrijding dan ik ooit had durven dromen. "

In 1995 was de Australiƫr Ian Roberts de eerste top rugby speler die uit de kast kwam, ondertussen is hij voormalig rugby speler. In 2009 was de Britse Gareth Thomas de tweede top rugby speler wereldwijd die uit de kast kwam, ook hij is ondertussen een voormalig rugby speler.
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020

Dit bericht is gepost op 01 November, 2020 en 3230 keer gelezen.Reageer op dit bericht: