Malle sluit zich aan bij anderen tegen holebi & trans vrije zones.
Opnieuw is er een Vlaamse gemeente die zijn ongenoegen laat blijken over de toenemende Poolse gemeenten en steden die zichzelf uitroepen tot holebi & transgender vrije zone, een plaats waar holebi's en trans+ personen niet welkom zijn.

De gemeente Malle heeft namens de voltallige gemeenteraad een brief geschreven aan haar zustergemeente Zakrzówek. Daarin veroordeelt Malle (Antwerpen) de beslissing van het Poolse gemeente om zichzelf uit te roepen tot holebi & transgender+ vrije zone.

“We willen een duidelijk signaal geven dat we als tolerante gemeente hier niet mee akkoord kunnen gaan”, aldus gemeenteraadsvoorzitter Dirk Gerinckx (N-VA), die de brief schreef op basis van de bekommernis van het Malse comité Intergemeentelijke Verbroedering.

Via de pers kwam het Poolse concept van holebi & trans+ zones’ ter ore van Intergemeentelijke Verbroedering Malle. “Tot onze ontzetting moeten wij vaststellen dat ook het bestuur van onze partnergemeente zich achter deze visie geschaard heeft. Naar onze overtuiging zijn de holebi en transgender+ vrije zones discriminatie en een ernstige schending van de mensenrechten. Wij kunnen nooit akkoord gaan met het uitsluiten van mensen op basis van hun geaardheid.”

De politici van Malle vinden dat de inwoners van Zakrzówek samen met hen moeten vechten tegen de anti holebi & transgender houding van hun plaatselijke politici. "De rechten van de mens kunnen niet zomaar aan de kant geschoven worden, " klinkt het.

Men hoopt dat de brief beterschap zal brengen, en volgens de politici van Malle heeft de Paus daartoe bijgedragen. “We weten dat Polen een godsvruchtig, gelovig land is. De paus heeft enkele dagen nog gezegd dat homo’s goede mensen zijn en een warm nest verdienen. Hopelijk komen ze in Polen tot inzicht”, besluiten ze.

Andere Vlaamse gemeenten
Volgende Vlaamse gemeenten en steden zegde of hun verbroedering al op met een Poolse gemeente of stad, of stuurde een brief waarin ze hun ongenoegen lieten blijken over de holebi & trans+ vrije zones: Boechout (Antwerpen) - Brugge (West-Vlaanderen) - Duffel (Antwerpen) - Evergem (Oost-Vlaanderen) - Gent (Oost-Vlaanderen) - Halle (Vlaams Brabant) - Leuven (Vlaams Brabant) en Puurs-Sint Amands (Antwerpen).

LEES OOK
RUISLEDE SLUIT MISCHIEN AAN BIJ ANDERE INZAKE POLEN

Bron: hln.be & holebi info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 30 October, 2020 en 3397 keer gelezen.