Top voetbalscheidsrechter uit de kast na homofobe opmerking.De Noorse Top voetbalscheidsrecher Tom Harald Hagen heeft zich zopas geout als homo, dat deed hij onbewust nadat een voetballer een homofobe opmerking maakte.

In Noorwegen geldt de scheidsrechter als de nummer 1 onder de scheidsrechters. Zondag leidde hij nog de wedstrijd tussen de teams van Valerenga en Kristiansund. Na die wedstrijd was er opschudding omdat de spits van Kristiansund, Flamur Kastrati, de coach van Valerenga, Dag-Eilev Fagermo “een verdomde flikker” had genoemd.

Betreffende zijn coming out zei de 42-jarige Hagen: “Ik heb het gevoel dat de tijd er rijp voor is en ik denk dat hier alleen maar positieve dingen zullen uit voortkomen. Maar het is wel het toppunt van ironie dat ik net uit de kast ben gekomen na die opmerking, die ik trouwens niet heb gehoord. Misschien zei hij het
in een opwelling, dat kan gebeuren in het voetbal, maar we moeten wel af van zulke opmerkingen.

Hagen werd in 2009 internationaal scheidsrechter. Hij floot onder meer een WK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Schotland en Europese duels van Anderlecht en Club Brugge.

Eerder kwamen al andere top voetbal scheidsrechters uit de kast:
2013 de Belg Gabriél Papanikitas
2013 de Belg Guy Valckx
2013 de Belg Guy Peeters
2016 de Spanjaard Jesús Tomillero
2017 de Britt Ryan Atkin
2017 de Amerikaan Matthew Nelson
2018 de Braziliaan Jorge José Emiliano
2019 de Belg Robin Lefever


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 30 October, 2020 en 3452 keer gelezen.Reageer op dit bericht: