Covid19, reacties: gezondheid, viroloog, bezorgde lezertjes, maatregels, video. - UPDATE 30/10UPDATE 30/10
Nieuwe extra maatregelen / semi lockdown Alle info ===> Klik hier


Opnieuw een bericht over het Coronavirus @ Covid19 Ja, je bent het misschien al beu, de vele berichten over het virus. Maar toch, graag, nog even jullie aandacht. Omdat we nu in een nooit geziene crisis zijn terecht gekomen.

In dit bericht, om te beginnen enkele korte belangrijke berichten uit de media afkomstig van zij die er verstand van hebben. Gevolgd door vijf reacties van holebi info lezertjes die hun bezorgdheid deelden via holebi info en wiens bezorgdheid holebi info hierbij graag deelt.

Nooit geziene crisis
Nooit eerder lagen er zoveel coronapatiënten in ons land in het ziekenhuis. Volgens voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano worden momenteel 5.924 bedden in onze ziekenhuizen bezet door Covid-patiënten.

Onze gezondheidszorg crasht
Tegen eind volgende week liggen alle 2.000 bedden op intensieve zorg vol. “We gaan dan naar een situatie waarin we de principes van de rampen- en oorlogsgeneeskunde moeten toepassen. Dat wil zeggen: prioriteit geven aan wie de beste vooruitzichten op genezing en herstel heeft”, zegt Jan Stroobants van AZ Middelheim. Geen enkele arts is daar voorstander van. Maar het zal niet anders kunnen.

Gezondheidswerkers roepen STOP
De personeelsleden van het UZ Brussel voerden woensdag actie vanop het dak van het Brusselse ziekenhuis. Ze roepen de bevolking, politici en wetenschappers op het coronavirus te stoppen en niet te dralen, discussiëren of te minimaliseren. “We houden deze actie niet toevallig om vijf over twaalf”, aldus de CEO van het UZ Brussel, Marc Noppen. “Omdat we denken dat het al ruim te laat is.” Hij roept iedereen op om te doen wat nodig is: “Help ons om dit de baas te kunnen. Stop it, het is genoeg geweest.”

Weet naar wie je moet luisteren
Virologen, artsen, wetenschappers, infectielogen hebben ons al maanden lang gewaarschuwd voor de situatie waarin we ons nu bevinden. Landen die het goed doen, zijn landen waar de bevolking deze mensen vertrouwd en gelooft, inclusief hun politici.

Denk niet dat het jou niet zal overkomen. Ook jonge mensen sterven door het virus. Wees geen egoïst door de regels aan je laars te lappen. We zitten in een nooit geziene gezondheidscrisis die veel meer mensen levens zal eisen dan er doden zullen vallen door het virus. Mensen met minder dringende gezondheidsnood zullen moeten wachten met het risico op complicaties. Op dit moment vechten er ook min 20-jarigen tegen het virus in het ziekenhuis, evenals jonge gezonde dertigers, veertigers, vijftigers,want niet enkel ouderen en senioren komen op intensieve zorgen terecht.

Waarschuwing vanuit groep die het al voorspelde
Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) waarschuwt opnieuw dat we mogelijk volgende week ons zorgsysteem zullen zien instorten. “Het is heel duidelijk dat we tegen de vangrail gaan rijden. We moeten nu zorgen dat we niet over de kop gaan” Van Damme verwijst onder meer naar hulp van andere landen, het inschakelen van hotels en het inzetten van het leger. Voor de bevolking is de boodschap van Van Damme duidelijk: kom voorlopig met zo weinig mogelijk mensen in contact. “Blijf binnen uw kleine kern. Elke infectie die er bij komt, ook al is het een minimum, die willen we niet.”

Nieuwe maatregelen in strijd tegen het virus
De nieuwe maatregelen van kracht sinds woensdag (28/11) 00:00 uur. Lees alle nieuwe maatregelen ==> KLIK HIER

Ingezonden reacties / waarschuwingen van holebi info lezertjes over Covid-19 @ Coronavirus (licht bewerkt)

Reactie 1
STOP zoveel mogelijk je contacten met iedereen. Denk aan onze dokters, verplegend personeel, .. Die hartverscheurende keuzes moeten maken, wie helpen, wie niet helpen. Keuzes die ze niet zouden moeten maken, want ooit begonnen ze aan huncarrière om mensenlevens te redden, niet om mensen te laten sterven. Denk aan alle zorgverleners die elke dag opnieuw hun leven op het spel zetten, voor jezelf, je familie, je vrienden, je geliefden... Beperk de komende maand je contacten, zie zo weinig mogelijk mensen. Je kan hen ook bellen, mailen, sms'en, facetimen .....
(Een zorgverlenertje)

Reactie 2
Mensen kunnen het best luisteren naar virologen, artsen, wetenschappers, ... en minder tot niet naar politici wanneer het gaat over het virus en de verspreiding daarvan. De virologen, artsen en anderen hebben maanden geleden al de situatie voorspeld waar we nu in zitten, een enorme crisis in de gezondheidszorg. Mensen komen aan beademing te liggen op de gang! Met wat geluk wordt men over gebracht naar het buitenland, zoals bijvoorbeeld Duitsland, maar ook daar zal het vol worden. Mensen moeten alleen naar politici luisteren wanneer het gaat over maatregelen om het virus te bestrijden.
(Broer van een arts).

Reactie 3
Geloof geen influencers die complot theorieën verspreiden over het virus. Het virus is geen fake nieuws, het virus is niet verzonnen of gemaakt door mensen om te spioneren.
Geloof geen berichten over mondmaskers die niet zouden helpen, of niet veilig zouden zijn, de maskers zijn dat wel het zijn de mensen die ze niet veilig gebruiken. Gebruik je verstand, geloof niet alles wat je leest, geloof wetenschappers, dokters, verplegers zij weten waar het over gaat, bijna alle anderen verkopen bullshit.
(Een bezorgde holebi).

Reactie 4
Wil je geen lege stoel aan de kerst tafel? Blijf dan zoveel mogelijk in je kot. Zie zo weinig mogelijk mensen, er is nog altijd het internet... Denk niet mij zal het niet overkomen.
Denk aan je geliefden, familie, en vele anderen. Hou het veilig doe mee aan het stoppen van het virus.
(Dochter van aan covid overleden jonge vader)

Reactie 5
De grote schuldigen van de crisis waarin we nu zitten is de politiek, in het bijzonder degene die maanden lang tijd verspilden aan ruzie maken over postjes en het vormen van een nieuwe federale regering, met de grootste partijen aan kop. Hun falen, hun geruzie, is er mee verantwoordelijk voor dat er niet tijdig is ingegrepen. Sterker nog, op een bepaald moment gaf men de boodschap het is voorbij, met ondertussen honderden doden en een zware crisis in de gezondheidszorg tot gevolg. In al die maanden dat men enkel dacht aan zijn of haar politieke postje had men kunnen ingrijpen, maar politieke spelletjes waren belangrijker dan de levens van mensen. Het bewijs hiervan is de nieuwe federale regering, die in amper drie weken méér heeft gedaan dan de grootste partijen en anderen die ruzie maken belangrijker vonden dan regeren. De nieuwe federale regering heeft een groot voordeel, ze bestaat uit hoofdzaak uit nieuwe mensen, mensen die het niet gewoon zijn om ruzie te maken en dat dan ook niet doen. Mensen die meer de koe bij de hoorns vatten zoals het hoort. Maar jammer genoeg botsen ze nog op de 'oude' garde die zich in de Vlaamse regering bevind, met aan kop de grootste partij die te traag is, die niet weet wat ze wil, en zichzelf tegen spreekt, die zelfs geen leiderschap toont, in zeer grote tegenstelling tot de nieuwe federale regering, zonder te kijken naar politieke partijen kan men niet anders oordelen dan: dit hadden we nodig, deze federale regering bestaat eindelijk uit mensen die begrijpen wat belangrijk is, die voorbij hun partij politiek gaan om mensen duidelijk te informeren, om mensen te steunen iets wat we al maanden lang nodig hadden, hebben we nu eindelijk gekregen.
(Anonieme activist en gezondheidswerker).

TOT SLOT
DANK AAN ALLE GEZONDHEIDSWERKERS VOOR JULLIE MOED / STRIJD / DOORZETTING
HOU VOL VELEN ZULLEN JULLIE DANKBAAR ZIJN.


Bekijk / beluister de tweede daadrachtige politieke toespraak

LEES OOK
JUISTE COVID19 INFO (ook holebi/trans gerelateerd) EN MEER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 29 October, 2020 en 2648 keer gelezen.