Boek Julian over Belg Nederlands lesbisch koppel wordt verfilmd.
In september 2019 verscheen het boek ‘Julian’ van Fleur Pierets. Het verhaal kende iedereen toen al: vrouwelijk kunstenaarskoppel Fleur Pierets en Julian P. Boom gingen trouwen in de 22 landen waar het homohuwelijk was toegelaten, maar Julian stierf na het vierde huwelijk. Nu is de start gemaakt om Fleurs boek te verfilmen. ‘Julian’ wordt het regiedebuut van actrice Maaike Neuville.

Het scenario is in handen van Maaike, Fleur en theatermaker en scenarist Angelo Tijssens (‘Girl’, ‘Dust’). “Na het schrijven van het boek was ik klaar om het verhaal een eigen leven te laten leiden”, aldus Fleur Pierets. “Toen het aanbod kwam om het samen met Maaike en Angelo te verfilmen, kon ik niet weerstaan.”

Ik heb Julian in één nacht uitgelezen”, vertelt Maaike Neuville. “Fleurs woorden raakten me zo diep dat ik na twintig bladzijden wist dat dit boek de film was die ik moest maken. Moest. Het kon niet anders.” Fleur, Maaike en Angelo maken en schrijven de film met drie, en nemen de eerste zin van het boek als uitgangspunt:
‘Mijn favoriete liefdesverhaal is het onze.’

Fleur en Julian wilde met hun project 22 naar alle landen trekken waar het homohuwelijk legaal is, om aldaar telkens te trouwen. Maar aan het project kwam een einde door vreselijk nieuws. Het koppel trouwde voor het project al in ons landje, nadien volgden met hun project nog: Amsterdam, Parijs en New York.

Met hun project wilde het koppel strijden voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders wereldwijd, en aanklagen dat er in de meerderheid van de landen wereldwijd geen homohuwelijk bestond.

In 2017 kon je bij holebi info lezen dat het koppel tijdens hun reis slecht nieuws kreeg. Julian had verschillende tumoren in haar hoofd en rond haar hart. In januari 2018 werd de ziekte haar fataal.
Boek info
Julian
Auteur: Fleur Pierets
Uitgeverij: Das Mag Uitgeverij B.V.
10/09/2019
Bestellen via de Standaard boekhandel => Klik hier
Lees ook
FLEUR PIERETS NIEUW GEZICHT VAN LUMI

Bron: holebi info & hln.be - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 24 October, 2020 en 4160 keer gelezen.