TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.
TikTok heeft zich aangesloten bij andere sociale mediaplatforms om inhoud te verbieden die reclame maakt voor of verband houdt met conversietherapie in het VK. Het sociale mediaplatform onthulde in een verklaring die woensdag (21 oktober) werd gepost dat het "inhoud die schadelijk is voor de holebi en transgender+ gemeenschap zal verwijderen. Dit omvat ook berichten die conversietherapie promoten en het idee dat niemand als holebi of transgender wordt geboren.

TikTok's verbod op conversietherapie maakt deel uit van een grotere zuivering die ook gericht is op blank nationalisme, evenals inhoud die gericht is op joodse en moslimgemeenschappen. Mede-oprichter van de holebi en transgender+ rechtengroep 'Ban Conversion Therapy', Harry Hitchens, zei dat hij "voorzichtig optimistisch" was over de aanpak, en benadrukte dat andere platforms soortgelijke geloften hebben afgelegd met weinig resultaat. "Keer op keer zijn er in de publieke en private sector toezeggingen gedaan om het bereik van zogenaamde conversietherapie organisaties te beperken,” zei hij. "We zouden nu graag zien dat die toezeggingen in daden worden omgezet". Eerder dit jaar beloofden Instagram en Facebook om inhoud te verwijderen die wordt geacht de schadelijke praktijk van conversietherapie te promoten.

Britse wetgevers verwelkomen TikTok's verbod op conversietherapie, een stap die ze zouden willen dat premier Boris Johnson zelf zou implementeren en niet alleen over zou praten. Johnson zei in juli dat de handeling van conversietherapie "absoluut weerzinwekkend" was en zwoer om plannen "naar voren te brengen" om het in het VK illegaal te maken. Hij stond er echter op dat er eerst 'onderzoek' moest worden gedaan, ondanks het enorme aantal reeds bestaande onderzoeken naar de ontaarde praktijk.

Volgens sommige schattingen heeft ongeveer 70 procent van de mensen die conversietherapie hebben ondergaan zelfmoordgedachten gehad. Meer dan 30 procent heeft een zelfmoordpoging gedaan, terwijl meer dan 40 procent zichzelf heeft geschaad. Een aantal overlevenden van conversietherapie hebben video's op TikTok geplaatst waarin hun ervaringen met conversietherapie worden beschreven, in de hoop diegenen te helpen die zich in dezelfde positie bevonden als waarin ze zich bevonden.

Handje vol landen & staten met verbod
Momenteel is conversie therapie slechts in een handje vol landen wereldwijd verboden. De landen met een verbod zijn: Argentinië - Brazilië - Duitsland - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.

Daarnaast zijn er drie uitzonderingslanden, deze landen hebben geen wettelijk verbod maar er is een soort van overeenkomst onder psychologen en psychiaters om de therapie te bannen, deze landen zijn Albanië en het Verenigd Koninkrijk. In China is er ook geen wet maar daar kunnen psychologen psychiaters en anderen gestraft worden wanneer één, maar liefst meerdere personen klacht indienen tegen iemand die de therapie geeft.

Verder zijn er enkele staten met een verbod op de therapie. In Australië is dat de staat Victoria. In Canada de staten: Alberta - Ontario - Prince Edward Island - Nova Scotia en Vancouver. En in Spanje is de therapie verboden in: Aragon - Andalusië - Madrid - Murcia en Valencia.

Tot slot is de therapie ook verboden in de volgende Amerikaanse staten:
Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC + Puerto Rico:
(Territorium van de Verenigde Staten).

LEES OOK
NEDERLANDERS GEVEN BELASTINGVOORDELEN AAN WIE CONVERSIE THERAPIE GEEFT
+ 60 EU POLITICI WILLEN EUROPEES VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 22 October, 2020 en 1675 keer gelezen.Reageer op dit bericht: