Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.Meer dan honderd mannelijke studenten van een hoge school in Canada kwamen afgelopen weekend in een rok naar school. Dat deden ze in een protest tegen wat ze zelf seksistische school kledingvoorschriften noemen, tegen macho mannelijkheid en homofobie.

De jongens van het Collège Nouvelles Frontières in Gatineau, Quebec, Canada trokken naar school in een rok in protest tegen een dubbele standaard inzake het schooluniform. Meisjes op school zijn verplicht om rokken te dragen die niet korter zijn dan 10 cm boven de knie, maar er is geen gelijkwaardige regel voor kleding die vaak door jongens op school wordt gedragen, bijvoorbeeld korte broeken die ze niet mogen dragen.

Twee dagen voor het protest vertelde de 16-jarige Zachary Paulin aan ongeveer 30 mensen dat hij van plan was om op vrijdag een rok naar school te dragen, maar hij had nooit verwacht dat zoveel van zijn klasgenoten hetzelfde zouden doen. Nadien verklaarde hij op sociale media. "Vandaag heb je vast gezien dat veel jongens, waaronder ik zelf een rok droegen. Het feit dat een jongen een rok draagt is een teken van veerkracht, solidariteit en steun aan de intersectionele strijd voor gendergelijkheid. De dubbele standaard in de manier waarop de samenleving naar onze vrouwen en mannen kijkt is overduidelijk, als een vrouw besluit een pak of broek te dragen, kleding die geassocieerd wordt met mannelijkheid, dan maakt dat niet uit. Maar op het moment dat een man iets vrouwelijks doet, of het nu gaat om nagellak, make-up of, in ons geval, een rok, worden ze beledigd, noemen ze ons geen echte man, en gaan ze er meteen vanuit dat we homo zijn."

Verder zei de jonge tiener dat rokken vaak worden gebruikt om meisjes te discrimineren, "waarbij de agressors hun acties excuseerden door vrouwen onnodig te seksualiseren en hen de schuld te geven van hun acties. Dus, door het dragen van een rok waren wij jongens verenigd en streden we samen tegen de seksualisering van vrouwen en stuurden we meteen de boodschap uit tegen macho gedrag te zijn. We zijn anno 2020 en we zouden ruimdenkend moeten zijn, en allemaal samen vechten tegen discriminatie, homofobie en seksisme. Dat is wat onze rokken vertegenwoordigden. " Zachary voegde er aan toe dat hij hoopt een gesprek te kunnen hebben met de schooldirectie om het beleid te bespreken om de leeromgeving inclusiever te maken.

Extra
- Mannen in rok / jurk op holebi info Pinterest ==> Klik hier
- Mannen met make-up op holebi info Pinterest ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 21 October, 2020 en 3535 keer gelezen.Reageer op dit bericht: