Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.
Het eerste en enige openlijk homoseksuele staatshoofd van Australië deelde trots een kus op het podium met zijn echtgenoot nadat hij voor zijn zesde opeenvolgende termijn was gekozen.

Eerste minister Andrew Barr leidde Labour naar de overwinning in de algemene verkiezingen van het Australian Capital Territory op zaterdag (17 oktober), waarmee hij nog eens vier jaar zijn regering veilig stelde. Het was ook een enorme overwinning voor de liefde, toen het land zag hoe Barr en zijn man hand in hand liepen, en toen hij het podium betrad voor zijn dankwoord, bewaarde de minister de liefste uitspraken voor zijn echtgenoot.

"Mijn man Anthony, je bent mijn rots. Mijn leven is zoveel beter sinds we getrouwd zijn. We hebben elkaar ontmoet in deze stad. We zijn al bijna 21 jaar samen en staan op het punt om onze eerste huwelijksverjaardag te vieren. Anthony, ik hou van je. “ Waarna hij live op Tv zijn man kuste, waarna het publiek uitbarstte in gejuich.

Barr en Anthony ontmoetten elkaar voor het eerst op het Canberra's eerste SpringOut Gay and Lesbian Festival in 1999, en gingen in 2009 een burgerlijk partnerschap aan. Barr voerde lange tijd campagne om het nationale platform van de Labour Parij in het voordeel van het homohuwelijk. In 2017 werd het homohuwelijk legaal in Australië. In november 2019, op de dag dat ze 20 jaar samen waren stapten ze in het huwelijksbootje.
LEES OOK
MET ZUID AUSTRALIE WELDRA GAY PANIC WET IN HEEL HET LAND AFGESCHAFT
EERSTE LESBISCH HUWELIJK IN AUSTRALISCHE SOAP NEIGHBOURS (bij ons pas binnen 1 jaar te zien)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 20 October, 2020 en 3631 keer gelezen.Reageer op dit bericht: