Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.Vorige week sloot de Amerikaanse staat Texas zich aan bij enkele andere staten met een anti holebi en transgender wet. In het geval van Texas treft de wet ook sommige heteroseksuelen.

De Texas State Board of Social Work keurde unaniem een wet goed om de bescherming tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid, genderidentiteit of handicap te bannen. Dit betekent dat maatschappelijk werkers op deze gronden cliënten kunnen weigeren omdat ze holebi, transgender of gehandicapt zijn.

Volgens The Texas Tribune werd de wetswijziging voorgesteld door de republikeinse gouverneur van Texas, Greg Abbott, omdat de huidige sociale werkcodes 'verder gaan' dan de anti-discriminatie regels in de staatswet.

De aangepaste nieuwe wet verbieden nog wel weigering van sociale zorg op basis van: leeftijd, ras, religie, nationale afkomst, huidskleur, politieke overtuiging of gender. Maar holebi's (seksuele geaardheid) en transgender+ personen (genderidentiteit) vallen daar niet meer onder.

Will Francis, uitvoerend directeur van de National Association of Social Workers in Texas, noemde de beslissing "ongelooflijk ontmoedigend" vanwege de implicaties voor de holebi en transgender+ gemeenschap en mensen met een handicap.

De wet van Texas sluit perfect aan bij de anti holebi en anti transgender wetten doorgevoerd door president Trump. In 2019 gaf Trump onder andere gezondheidswerkers, adoptiecentra en daklozencentra de toestemming om op basis van religieuze bezwaren, holebi's en transgenders te weigeren, met andere woorden te discrimineren en uit te sluiten. Trump is een groot voorstander van de tweede regel in de Amerikaanse grondwet die draait om religieuze vrijheid. Na deze uitspraken zijn er tal van staten mét repulikeinse meerderheid en gouverneur die zijn oproep volgden en zelf tal van anti holebi en transgender staatswetten invoerden.
LEES OOK
VN ZORGEN OM POGING VAN VS OM HOLEBI'S EN TRANSGENDERS UIT MENSENRECHTEN WET TE HALEN
AMERIKAANSE STAAT WIL HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN VOEREN NAAR VOORBEELD VAN POLEN
10 TAL AMERIKAANSE STATEN WILLEN ANTI TRANS WET INVOEREN, EENTJE OOK ANTI HOLEBI WET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 19 October, 2020 en 3357 keer gelezen.Reageer op dit bericht: