En de Mister Gay Belgium 2020 winnaar is ... + ereheren + video's.Zaterdag ging in Antwerpen tijdens een wervelende show de verkiezing van Mister Gay Belgium 2020 door. De winnaar werd bekend gemaakt door Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) met een video boodschap van premier Alexander De Croo (Open Vld).

De winnaar van dit jaar werd de 20-jarige Joren Houtevels uit Leuven. Hij werd verkozen uit negen finalisten en volgt nu Matthias De Roover, de winnaar van vorig jaar op. Normaal gezien had premier Alexander De Croo de winnaar bekend gemaakt maar door de coronacrisis kon dat niet doorgaan, wel liet hij in een video boodschap weten dat hij de Mr Gay Belgium verkiezing een knap initiatief vindt en dat hij er volgend jaar zeker wil bij zijn.

Eerste ereheer werd regisseur Roland Javornik (37) uit Hasselt, zijn thema was holebi's en transgenders in de media. Schrijnwerker Glen Mandos (26) uit Pelt, wiens thema holebi's en transgenders met verslaving was, werd verkozen tot tweede ereheer. Bij de Mister Gay Belgium-verkiezing, die aan haar achtste editie toe was, wordt naar een ambassadeur van en voor de holebi-gemeenschap gezocht.

Elke finalist had een thema waar over hij in de maanden naar de aanloop van de verkiezing werkte. Voor de winnaar, Joren Houtevels was dat diversifiëren van het onderwijs / Kindverstoting. Joren zelf studeert om leraar lager onderwijs te worden en meent dat er binnen het onderwijs nog veel meer gedaan kan worden aan de aanvaarding vcan holebi's en transgenders, en wil zich daar als Mr Gay Belgium voor inzetten, ook wil opkomen tegen kindverstoting waarover hij zegt: “Mijn coming-out in 2017 was niet makkelijk. Homo zijn lag toch wat moeilijk thuis en daarom ben ik ook alleen gaan wonen. Ik voel me nu sterker en ik wil graag een rolmodel zijn voor jongeren die het ook moeilijk hebben.”

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om deze editie van Mister Gay Belgium toch te kunnen laten doorgaan, want corona stak meermaals stokken in de wielen. "We vonden het als organisatie een belangrijk signaal om in deze moeilijke tijden toch een nieuwe ambassadeur voor ons land te kiezen. Op deze manier kunnen we de holebi en transgender+ gemeenschap blijven steunen", zegt Bram Bierkens, CEO van Mister Gay Belgium.

Bekijk hier onder een video van de aankondiging van de winaaars gevolgd door een link naar vijf video's van de verkiezingsshow:


Zes video's Mr Gay Belgium verkiezing 2020
- link naar YouTube - Mister Gay Belgium video's ==> Klik hier

Lees ook
WINNAAR MISTER GAY BELGIUM 2019
MR GAY BELGIUM 2019 WERD TWEEDE TIJDENS VERKIEZING MISTER GAY EUROPE
WINNAAR MISTER GAY WORLD 2019

Dit bericht is gepost op 18 October, 2020 en 1798 keer gelezen.