Links naar de juiste info en meer (ook holebi/trans+) @ Covid-19 / Coronavirus + nieuwe maatregelen en waarom.Soms is ook een niet holebi & transgender+ gerelateerd nieuws bericht belangrijk, zoals nieuws over het Coronavirus @ Covid-19.

Strengere maatregelen rond het Coronavirus (Covid-19), die zijn er niet zomaar gekomen. De cijfers wijzen er op dat het virus fel om zich heen grijpt. Drie dagen op rij waren er meer dan dertig doden per dag, en recent werden er voor het eerst op één dag tijd meer dan 10.000 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Voor we over gaan tot de opsomming welke de nieuwe maatregelen zijn en waarom je ze het best moet opvolgen, aandacht voor fake nieuws en dé juiste info (en meer) via enkele links, gevolgd door waarom nieuwe maatregelen, enkele belangrijke uitspraken en tot slot opsomming van de nieuwe maatregelen.

- Er circuleert enorm veel fake nieuws (vooral op sociale media) rond het virus. Geloof niet zomaar alles wat je leest. Het virus is geen fabeltje maar bittere ernstige realiteit. Je kan denken, het zal mij niet overkomen, maar het virus houdt geen rekening met leeftijd, geaardheid, genderidentiteit, afkomst, woonplaats, enz... Iedereen kan besmet raken en op zijn beurt anderen, vaak kwetsbare mensen besmetten.

Juiste info
Wie écht de juiste informatie zoekt doet dat best via de website van de federale overheid, beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels, en via een doorklik pagina info beschikbaar in 39 talen (stuur de link door naar je anderstalige vrienden)
Website: Nederlands, Frans, Duits, engels (maak je keuze): ==> Klik hier
Website info in 39 talen ==> Klik hier
- Ook nuttig is het volgen van de Tv journaals inclusief Tv programma's als TerZake en de Afspraak op Canvas, en online de website van hln.be
Meer nuttige links
- Virus info gericht op holebi's & transgenders (tips & tricks van Lumi) ==> Klik hier
- Virus info gericht op jongeren (ook voor ouderen nuttig) ==> Klik hier
- Virus - Check jezelf (met info, oefeningen, getuigenissen van beroemde Vlamingen) ==> Klik hier
- Zin en onzin over het virus ==> Klik hier
- Virus info en adviezen over testen reizen en meer ==> Klik hier
- CoronAlert-app ==> Klik hier
- Zelfmoordlijn (Donkere gedachten, Bel, chat, mail, verhalen) ==> Klik hier
- Transgenders - zelfmoord preventie, hulpverlening bij donkere gedachten, info, ook v. ouders & bondgenoten ==> Klik hier
- Links naar holebi vriendelijke therapeuten ==> Klik hier
- Links (algemeen) naar hulpverlening en informatieve sites ==> Klik hier

Waarom strengere maatregelen nodig zijn (vanaf 19 oktober 2020)
- Op intensieve zorgen liggen (anno 17 oktober) bijna 400 mensen, als dit zo verder gaat liggen er tegen half november meer dan 1.200 mensen op intensieve zorgen, waarvan de helft of meer zullen overlijden. Het gaat daarbij niet enkel om oudere mensen.
- Iemand die besmet raakt met het coronavirus, en zich niets aantrekt van de maatregelen, en doet alsof het virus niet bestaat, besmet gemiddeld 1,558 anderen. Dat is het reproductiegetal, gebaseerd op het aantal ziekenhuisopnames. Een cijfer dat we onder de 1 moeten krijgen als we de epidemie weer willen indijken.

Waarom ook nog maatregelen
- Denk aan mensen met Hiv
- Denk aan je ouders en grootouders
- Denk aan zieken ( kankerpatiënten, hartpatiënten, nierpatiënten, longpatiënten, ... (waaronder ook jonge mensen).
- Denk aan gehandicapten, invaliden (waaronder ook jonge mensen)
- Om de scholen open te houden, dit is zeer belangrijk ter voorkoming van leerachterstand, depressies, ter preventie zelfmoord onder onze jongeren, enz...
- Om onze dokters, verpleging, en andere gezondheidswerkers niet nog meer te overbelasten, we hebben ze in grote en kleine nood ook voor andere zaken nodig.

Belangrijke uitspraken
"Wij Belgen zijn gehecht aan onze vrijheid, maar ook aan onze gezondheid. Zonder gezondheid, geen vrijheid. Zonder gezondheid, geen geluk. Zonder gezondheid, geen leven. We zetten een stap terug om daarna sterker en opnieuw een stap vooruit te kunnen zetten. Strengere maatregelen, sommigen zullen dit onrechtvaardig noemen, maar het virus is onrechtvaardig. Het raakt ons allemaal, maar raakt vooral de zwaksten (zieken, ouderen). Daarom moeten we deze maatregelen nemen. De komende weken zullen zeer moeilijk worden. Maar als we erger willen voorkomen, moeten we nu actie ondernemen. " (Premier Alexander De Croo).

"In de ziekenhuizen staan we op de rand van een drama. Ik wil dat niet verbergen. Het is beter de dingen te zeggen zoals ze zijn. We hebben 2.000 bedden voor intensieve zorgen in heel België. Die zijn nodig. Beeld u in dat we de helft van die bedden sluiten, dan zou u zeggen 'dat is levensgevaarlijk, want we hebben die nodig', maar dat is wat er gebeurt als het virus zich verder ontwikkelt en de bedden worden ingenomen door mensen besmet met corona. We zijn zover nog niet, maar je ziet dat het penibel wordt in een aantal ziekenhuizen. Als dit nog lang loopt, dan gaan de ziekenhuizen in de onmogelijkheid zijn om de gewone zorgen die ze moeten toedienen nog toe te dienen." (Gezondheidsminister Frank Vandenbroucke)

WAT ZIJN DE NIEUWE MAATREGELEN: (vanaf 19 oktober)
- Slechts 1 knuffel persoon.
- Sociale contacten met afstand max vier personen steeds dezelfde personen zowel buiten als thuis.
- Avondklok van 00:00 - 05:00 uur
- Telewerk thuis indien mogelijk
- Horeca 4 weken dicht
- Afhaal maaltijden mogelijk tot 22:00 uur
- Verbod op de verkoop van alcohol vanaf 20 uur.
- Nachtwinkels moeten sluiten om 22 uur.
Extra
- Bij sportwedstrijden worden compartimenten gehalveerd van 400 naar 200 toeschouwers bij professionele wedstrijden, of enkel met leden van hetzelfde huishouden bij amateurs. Kantines en drankgelegenheden worden gesloten.
- Dit jaar komen er in ons land geen kerstmarkten.
- Markten en kleine kermissen mogen wel blijven doorgaan, maar het nuttigen van drank en voeding wordt verboden.
- Rommelmarkten en brocantes zijn verboden.
- De protocols voor de cultuur-, sport- en evenementensector worden herbekeken. Er komt een verbod op de verkoop van drank en voeding in deze sector.
Basisregels
Daarnaast blijven uiteraard deze eenvoudige basisregels van kracht:
- Regelmatig handen wassen en zakdoek maar één keer gebruiken.
- Was regelmatig je mondmasker of gebruik wegwerpbare die je niet meer dan één keer gebruikt (gooi ze niet op straat).
- Hou anderhalve meter afstand. Als dat niet gaat, dan draag je een mondmasker, zoals in de winkels, in de bus, op de tram of trein en ook in straten en op pleinen waar het heel druk is.
- Bovendien kunnen provincie gouverneurs als het nodig is de mondmaskerplicht nog breder maken.
Tot slot
Hou er rekening mee dat de politie geen waarschuwingen meer geeft maar meteen hoge geldboetes.
Hou het de komende maand veilig - hoe meer we ons daar aan houden hoe sneller we weer van wat (beperkte) vrijheid kunnen genieten.

LEES OOK
VIDEO CAMPAGNE SLECHT IN JE VEL DOOR CORONA? DONKERE GEDACHTEN? VOORAL VOOR JONGEREN MAAR EIGENLIJK VOOR IEDEREEN VANAF MIN 11 TOT PLUS 24
68% HOLEBI'S & TRANS+ HEBBEN LAST VAN DEPRESSIE DOOR CORONAVIRUS CRISIS
VN ZEGT COVID-19 NIET GEBRUIKEN OM HOLEBI EN TRANSGENDER RECHTEN TE ONDERMIJNEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 18 October, 2020 en 3683 keer gelezen.