Homo's met kinderen ontvluchten Rusland na dreiging arrestaties en afnemen kinderen.In Rusland vluchtten steeds meer homo koppels en alleenstaande homo's met kinderen het land uit, nadat ze worden bedreigd met arrestaties vanwege het maken van een familie door middel van draagmoederschap, waarbij homo's worden beschuldigd van baby handel. Begin deze maand kon je daarover al lezen bij holebi info.

Onder de nieuwe regels van de Russische president Poetin, uitgevaardigd begin deze maand, moeten homo koppels en alleenstaande homo's met kinderen worden opgepakt wegens baby handel. Hoewel draagmoederschap legaal is in Rusland, meldden Russische staatsmedia dat een ambtenaar binnen de Onderzoekscommissie van het land draagmoederschap vergeleek met babyhandel, en erop stond dat het een overtreding was voor mannen met 'niet-traditionele oriƫntatie' om hun sperma te gebruiken voor IVF. De naamloze functionaris zei: "We zijn van plan een aantal verdachten, alleenstaande mannen en Russische staatsburgers, die draagmoeders hebben gebruikt om kinderen te baren, te arresteren."

Hoewel het plan van Poetin nog niet door de regering is bevestigd, en er ondertussen al een zeven a acht homo koppels met kinderen zijn opgepakt, vluchtten nu steeds meer homo koppels en alleenstaande homo's met kinderen het land uit. Eerder gebeurde dat al in beperkte mate na de invoering van de 'gay propaganda' wet in 2013.

Onder het pseudoniem Alexander vertelde een man aan The Guardian dat hoewel hij wist dat hij geen enkele wet had overtreden door een baby te krijgen door middel van draagmoederschap, hij niet bereid was zijn zes maanden oude zoon in gevaar te brengen. Toen Alexander, 40, het nieuws zag dat hij het doelwit zou kunnen zijn van het hebben van een gezin, dacht hij dat hij zijn grip op de realiteit kwijt was. Ik dacht dat ik het artikel niet goed las", voegde hij eraan toe. Hij besloot het land te ontvluchten nadat een bron in het ziekenhuis van zijn arts hem had verteld dat onderzoekers de medische dossiers van zijn zoon hadden bekeken en dat het erop leek dat hij "problemen zou krijgen". Hoewel hij zijn huis mist, zei Alexander dat hij niet snel naar Rusland zou terugkeren. Natuurlijk wil ik graag naar huis komen, mijn kind meenemen naar een plek die hij kent, waar zijn oma en opa in de buurt zijn, maar dat is nu niet meer mogelijk."

Jammer genoeg zijn niet alle homo's met kinderen in staat om het land te ontvluchtte vanwege de hoge financiƫle kost daarvan. Daarnaast is er nog de kwestie van de mogelijkheid om het krijgen van asiel op basis van vervolging in het land van keuze waarnaar men wenst te vluchtten. Op dit moment zouden er al een zeven a acht homo mannen zijn opgepakt, het is niet bekend wat er met hen gebeurt of gaat gebeuren. Wel is bekend dat men de kinderen bij de koppels zal weg halen en ze zullen worden geplaatst in een weeshuis.
LEES OOK
RUSSISCHE HOMO KOPPELS MET KINDEREN WORDEN MASSAAL GEARRESTEERD
OOK RUSLAND KOMT MET ANTI TRANSGENDER WET, DIE OOK SOMMIGE HOLEBI'S TREFT
RUSSISCHE HOLEBI'S & HETERO'S AANGEHOUDEN NA PROTEST TEGEN POETIN


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 17 October, 2020 en 3772 keer gelezen.Reageer op dit bericht: