2020 is dodelijkste jaar voor transgenders in de Verenigde Staten.Met 37 moorden op transgenders dit jaar, is 2020 nu al officieel het dodelijkste jaar voor transgender personen in de Verenigde Staten, en met nog maar enkele maanden tot 2021 ziet het er niet goed uit.

Wereldwijd staat de VS al jaren op de tweede plaats betreffende het aantal moorden op transgender personen. Brazilie staat op de eerste plaats. Maar met het nieuwe aantal van vandaag, en het jaar nog niet ten einde, bestaat de kans dat de VS weldra op de eerste plaats staat.

Het laatste slachtoffer is de 33-jarige Felycya Harris die in Georgia werd vermoord. Opmerkelijk blijft het feit dat het vooral om moorden op niet blanke, en in het b bijzonder op zwarte transvrouwen gaat. Activisten vragen daarom meer aandacht voor racisme, seksisme, transfobie, holebifobie binnen diverse gemeenschappen.

Sinds 2013 telt men in de VS het aantal moorden op transgender personen. In 2019 vielen er 27 slachtoffers - In 2018 vielen er 26 slachtoffers - In 2017 vielen er 23 slachtoffers - In 2016 vielen er 21 slachtoffers - in 2015 vielen er 21 slachtoffers - in 2014 vielen er 20 slachtoffers en in 2013 vielen er 19 slachtoffers. De cijfers tonen een jaarlijkse stijging aan met een grote sprong vooruit tussen 2019 en dit jaar. Mensenrechtenactivisten merken op dat de cijfers slechts het topje van de ijsberg zijn. Omdat bij veel slachtoffers van moorden de familie niet wil dat de genderidentiteit (trans+) bekend wordt gemaakt.

De activisten zeggen: "Transgender en niet-conforme mensen lopen risico's die hen bijzonder kwetsbaar maken voor moord. Sommigen ervaren vooringenomenheid expliciet vanwege hun genderidentiteit. Voor anderen zorgt hun identiteit ervoor dat ze meer kans hebben om andere risicofactoren te ervaren, zoals werkloosheid, dakloosheid of sekswerk. Transgenders hebben ook vaker te maken met partnergeweld dan niet transgenders. Daarnaast zijn de risico's nog groter voor niet blanke transvrouwen, vooral zwarte transvrouwen, die met de extra last van racisme worden geconfronteerd."

De mensenrechtenactivisten merken verder op dat het werkelijke aantal van moorden op transgenders in de VS hoger ook ligt omdat vele moorden niet worden gemeld of verkeerd worden gemeld, maar men merkt ook op dat meer melding over transgender moorden door zowel de holebi en transgender media als de 'gewone' nieuwsmedia een belangrijk signaal kunnen worden voor wethandhavers. Men wijst er ook op, dat in vergelijking met enkele jaren geleden meer Amerikanen transgenders en ook holebi's meer aanvaarden. Maar, dat sinds Trump president is, er meer haatmisdaden voorkomen tegen transgenders, veroorzaakt door de vele ingevoerde anti transgender wetten door Trump. Idem trouwens voor holebi's.

Op 20 november is het naar jaarlijkse traditie Transgender Day of Remembrance. Op deze dag staat men wereldwijd stil bij het aantal vermoorde transgender personen, en vraagt men aandacht voor het stijgend aantal haatmisdaden tegen transgender personen. In de VS ging de eerste Transgender Day of Remembrance door in 1998 naar aanleiding van de transfobe moord op Rita Hester, wiens moordenaar nooit werd gevonden.
Links voor Belgische transgenders ==> Klik hier
LEES OOK
POGING VS OM TRANS EN HOLEBI'S UIT MENSENRECHTENWET TE HALEN BAART DE VN ZORGEN
TRANSGENDERS NOG STEEDS GECRIMINALISEERD IN 13 LIDSTATEN VAN DE VERENIGDE NATIES
TRANSGENDERS DUBBEL ZO VAAK SLACHTOFFER VAN EEN HAATMISDAAD IN ENGELAND EN WALES
OOK RUSLAND KOMT MET ANTI TRANSGENDER WET, DIE OOK SOMMIGE HOLEBI'S TREFT
ROEMENIE VOERT OOK ANTI TRANSGENDER WET IN
HONGARIJE VOERDE ONDANKS PROTEST ANTI TRANSGENDER WET IN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 12 October, 2020 en 3360 keer gelezen.Reageer op dit bericht: