Italiaanse holebi's en transgenders blijven vechten voor bescherming en gelijke rechten.In het overwegend door de Katholieke Kerk gedomineerde Italie is het voor holebi's en transgenders moeilijk om gelijke rechten te bekomen. Maar, ze zijn strijdlustig, zoals vandaag de dag, waarbij ze vechten tegen de kerk om de regering te overhalen eindelijk werk te maken van anti discriminatiewetten.

Het is misschien moeilijk te geloven, maar Italië heeft nog steeds geen enkele antidiscriminatiewet die holebi's en transgenders beschermd. Daarom voeren holebi's en transgenders momenteel de druk op de regering op om daar eindelijk werk van te maken. Italiaanse politici hebben al meermaals gedebatteerd over anti discriminatiewetten maar deze werden steeds gestopt vanuit Katholieke hoek.

Italiaanse holebi's en transgenders zijn daarom van tactiek veranderd, en hebben het voorstel gedaan om in de anti discriminatiewet ook specifiek vermelding te laten maken van een verbod op discriminatie van vrouwen en een verbod op racisme samen met een verbod op discriminatie van holebi's en transgenders. Het voorstel werd ondertussen al ingediend door een homo activist van Arcigay, de grootse Italiaanse holebi & transgender organisatie bij de Kamer van Afgevaardigden, het lagerhuis van het parlement.

Daarnaast hebben ondertussen al ruim 58.000 mensen een petitie ondertekend in support van het voorstel. Daarbij veroordeelt men ook de enorm homofobe houding vanuit de Italiaanse Katholieke kerk waarbij Bisschoppen regelmatig hun invloed aanwenden om gelijke rechten wetten tegen te houden.

Italië kent veel holebi- en transfobie en haatmisdaden tegen holebi's en transgenders, vaak aangezet vanuit de Katholieke kerk. Recent noemde een bisshop de voorgestelde anti discriminatie wet 'de dood van vrijheid'. En hoewel Paus Franciscus wordt beschouwd als meer holebi vriendelijk huld hij zich in deze strijd in stilzwijgen. Vanuit de politiek zelf is er weinig tegenstand tegen anti discriminatiewetten, zelfs de rechtse oppositie partij Lega Nord is niet tegen.

Op dit moment mogen Italiaanse homo's en lesbiennes nog steeds niet trouwen en ook geen kinderen adopteren. Sinds 2016 kunnen homo en lesbische koppels een legaal partnerschap aangaan dat eerder al openstond voor heteroseksuele koppels. Verder zijn er her en der locale wetten betreffende ouderschap, erkenning van relaties en buitenlandse huwelijken en in beperkte mate kleine anti discriminatiewetten maar die zijn geen van allen erkend in het gehele land. Daardoor blijft Italië zeer slecht scoren op het vlak van de erkenning van gelijke rechten van en voor holebi's en transgenders.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

DE HOLEBI INFO - INFO GIDS
Ben ik holebi? Trans? + ComingOut, Sekshandleidingen, wetgeving...
Holebi vriendelijke therapeuten, notarissen & advocaten
Hulpverlening en Infosites algemeen
Holebi & Trans+ organisaties
Homohuwelijk & Homo / Lesbisch ouderschap
Alles over Soa's EN Hiv
Ken je holebi & transgender+ vlaggen en symbolen
Holebi & trans+ boek en film tips (ook kinderboeken)
Alles via de holebi info - Info gids
(menu bovenaan of één v/d links).

Dit bericht is gepost op 11 October, 2020 en 4661 keer gelezen.Reageer op dit bericht: