Homofobisch land toont projectie regenboogvlag op 140 meter hoog gebouw tegen holebi- & transfobie in Oost-Europa + video.
Een 140 meter hoge Pride-vlag wordt nog tot 11 oktober op een van de hoogste gebouwen van Oekraïne geprojecteerd als verzet tegen de groeiende golf van homofobie die zich over Oost-Europa verspreidt. De regenboogkleuren (symbool holebi's & transgenders wereldwijd) bedekken Gulliver Mall, een winkel- en uitgaanscentrum met 35 verdiepingen in de hoofdstad Kiev.

De regenboog pride kleuren en bijbehorende slogan "Het is goed om samen anders te zijn! " Worden elke avond tussen 18:30 en 22:00 uur met tussenpozen van vijf minuten over de voorkant van het gebouw geprojecteerd vanuit het nabijgelegen Oekraïense Empire State-gebouw. Het is meteen een buitengewone openbare vertoning van holebi & transgender solidariteit.

Het beroemde winkelcentrum is trouwens zo hoog dat het overal in het centrum van Kiev en de omliggende delen van de stad te zien is. Het kleurrijke display is getimed om PrideMonth in Oekraïne te vieren, en ook om de International Coming Out Day die op 11 oktober wereldwijd wordt gevierd vooraf te gaan.

"Coming Out Day gaat over zichtbaarheid en de kracht van de stem", zegt Ruslana Panukhnyk, directeur van de KyivPride NGO. "Op deze dag die belangrijk is voor de hele holebi en transgender+ gemeenschap willen we nogmaals benadrukken dat we samen, en samen onder alle omstandigheden sterker staan, inclusief pandemische omstandigheden en quarantainebeperkingen. We lopen zij aan zij naar een betere toekomst voor iedereen. We zullen niet vergeten dat PrideMonth, die gewoonlijk plaatsvindt in Kiev van 26 september tot 11 oktober, werd uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie."

Net als een groot deel van Oost-Europa vecht Oekraïne momenteel tegen een golf van anti holebi en transgender sentiment, aangestuurd door extreemrechtse nationalisten. Vorige maand werd een Pride-viering in Odessa ontsierd door neonazistische hooligans, gewapend met eieren en pepperspray, die zich richtten op holebi en transgender+ activisten terwijl de politie "werkeloos toezag ". Dergelijk geweld komt helaas veel voor bij Pride-evenementen in Oekraïne, waar gelijke rechten voor holebi's en transgenders zeer miniem zijn.

Het land heeft een aantal fundamentele genderherkenningswetten en discriminatiebescherming aangenomen omdat het zich probeert aan te passen aan de EU-wetgeving, maar er is geen erkenning voor relaties van hetzelfde geslacht, en homo of lesbische koppels mogen niet trouwen of kinderen adopteren. KyivPride hoopt dat de Gulliver Mall-display een positievere discussie over holebi en transgender gelijke rechten zal aanmoedigen en de bevolking eraan zal herinneren dat er geen grenzen zijn in de liefde."holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.


DE HOLEBI INFO - INFO GIDS
Ben ik holebi? Trans? + ComingOut, Sekshandleidingen, wetgeving...
Holebi vriendelijke therapeuten, notarissen & advocaten
Hulpverlening en Infosites algemeen
Holebi & Trans+ organisaties
Homohuwelijk & Homo / Lesbisch ouderschap
Alles over Soa's EN Hiv
Ken je holebi & transgender+ vlaggen en symbolen
Holebi & trans+ boek en film tips (ook kinderboeken)
Alles via de holebi info - Info gids
klik bovenaan in het menu op het woord Info Gids, of één van bovenste links.

Dit bericht is gepost op 10 October, 2020 en 4737 keer gelezen.Reageer op dit bericht: