Nieuw café vult leemte in Mechelse (holebi) horeca.Donderdag 15 oktober openen Danny Huygelen (48) en zijn partner Lowie Ghisquière (19) een nieuwe horecazaak op de Wollemarkt 20 in Mechelen. 'De Contwaar', zet de deur wagenwijd open voor de Mechelse holebigemeenschap. “Maar wij zijn geen homocafé”, zegt Danny. “Iedereen is hier welkom.”

Danny Huygelen is geen onbekende in de Mechelse horecawereld. Eerder was hij al uitbater van Den Beffer in de Befferstraat en van De Postiljon aan de Steenweg. Voor Lowie, die nog studeert als zorgkundige, zijn het zijn eerste stappen als ondernemer. “Ik wou een leemte opvullen in de Mechelse horeca. Er was nood aan een café voor de holebigemeenschap in deze stad. Maar uiteraard is iedereen hier welkom. Ik hoop dat we niet de stempel van homocafé krijgen.”

Danny en Lowie kozen voor een oergezellige inrichting van het kleine café. Het is alsof je de woonkamer van je bomma (oma) binnenkomt. In de hoek, naast de open haard, zie je een oude staande klok. Boven de tafel hangt een vintage kroonluchter en de muren zijn behangen met ouderwets maar stijlvol behangpapier. De grote toog staat centraal. “Door de coronamaatregelen kan je voorlopig echter niet aan de toog zitten”, legt Lowie uit. “Er is plaats voor maximaal twintig personen in de zaak en we hebben ook ruimte voor een klein terras aan de straatkant. Bijna alles wat je hierbinnen ziet staan, komt uit onze privé.”

Het pand waarin De Contwaar gevestigd is, heeft al een lange horecageschiedenis. Vroeger heette het café Rembert Dodoens. De laatste uitbater was Chris Petroons die er een wijnbar openhield. “Door allerlei omstandigheden is hij na een jaar gestopt”, zegt Danny. “Ik had al vijftien jaar een oog op dit pand. Toen het vrijkwam, was ik echter niet de enige kandidaat. Ik ben ons concept gaan uitleggen aan de eigenaar en die heeft voor ons gekozen. Normaal gezien moesten we al in april openen, maar door de hele coronasituatie is dat steeds uitgesteld. Dat was een zware dobber voor ons want onze huur loopt al van in het voorjaar terwijl er geen inkomsten tegenover stonden. We waren bovendien net te laat om te kunnen genieten van de premie van de overheid. Daarom hebben we besloten om tot het einde van dit jaar zeven dagen op de zeven te openen.”

Lowie studeert dit jaar af als zorgkundige en wil daarna een bachelor verpleegkunde doen. “Ik ben dus eigenlijk student-ondernemer. Ik zal zo veel mogelijk helpen, maar natuurlijk is het Danny die er het meest achter de toog zal staan.” Danny wil, na een lange carrière in de Mechelse horeca, hier uitbollen. “Misschien is dat een verkeerd woord, maar ik wil hier op mijn gemak zijn. We werken zonder personeel en we willen vooral zelf plezier hebben. Of het geen gewaagde stap is in deze tijden? Misschien wel, maar de mensen die ik erover aansprak waren allemaal heel enthousiast. Wij kijken echt uit naar de opening, ook al zal die spijtig genoeg niet gepaard gaan met grote festiviteiten.”
Link
Op zoek naar holebi & trans horeca, organisaties ==> Klik hier

Bron: gva.be - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 09 October, 2020 en 2097 keer gelezen.