Leuven stad legt twee regenboogzebrapaden aan in solidariteit met holebi & trans+ gemeenschap.In Leuven stad zijn zopas, net als in een handje vol Vlaamse steden, twee regenboogzebrapaden aangelegd. De idee werd vorig jaar geopperd op een inspraakplatform met enkele Leuvenaars, en ook de holebi & transgender gemeenschap was vragende partij.

De twee regenboogzebrapaden in Leuven zijn gelegen, op het kruispunt van de Diestsestraat met de Vital Decosterstraat en met de Louis Melsensstraat. “We hebben deze locatie heel bewust gekozen, namelijk in het hart van onze stad. Op weinig plaatsen komt er dagelijks zoveel volk voorbij als hier”, zegt schepen van Gelijke Kansen Lies Corneillie (Groen).

“Met deze twee regenboogzebrapaden zetten we letterlijk in de verf waar we als stad voor staan. We zijn een open stad waar iedereen welkom is, waar iedereen tot zijn recht kan komen, waar het niet uitmaakt wie je graag ziet. Dit regenboogzebrapad is dus een krachtig signaal voor alle Leuvenaars en bezoekers, en in het bijzonder voor de LGBT+-gemeenschap die hierin ook steun en erkenning mag vinden”, aldus Corneillie.

Voorzitter van het Vlaams Brabantse regenbooghuis UniQue, Dimitri Cools is alvast dankbaar voor de actie. “Het zichtbaar maken van de holebi en transgender+ gemeenschap in de bredere samenleving, leidt tot een grotere vorm van vertrouwdheid en acceptatie. Hoewel België de voorbije jaren heel wat vooruitgang geboekt heeft op dit vlak, hebben we nog heel wat werk voor de boeg.”

LGBTI+ is de afkorting vanuit het Engels voor: Lesbian Gay Bisexual Transgender Intersexual, de + staat voor alle andere personen.
LIJSTJE VAN BELGISCHE GEMEENTEN & STEDEN WAAR EEN REGENBOOGZEBRAPAD LIGT of waar er een komt: (Update: oktober 2020):
Provincie Antwerpen: Antwerpen stad - Beerse - Berlaar - Boom - Lier - Mechelen - Rijkevorsel - Schelle - Turnhout - Westerlo.
Brussel: 6 regenboogzebrapaden rond de Sint-Jacobswijk (tussen de Zuidstraat en de Verversstraat).
Provincie Limburg: Hasselt.
Provincie Oost-Vlaanderen: Deinze - Denderleeuw - Eeklo - Gent - Sint-Niklaas.
Provincie Vlaams Brabant: Halle - Keerbergen - Leuven - Oudenburg.
Provincie West-Vlaanderen: Beernem - Brugge - De Haan - Koksijde - Kuurne - Lendelede - Torhout.

Bron: nieuwsblad.be en holebi info - oktober 2020.

DE HOLEBI INFO - INFO GIDS
Ben ik holebi? Trans? + ComingOut, Sekshandleidingen, wetgeving...
Holebi vriendelijke therapeuten, notarissen & advocaten
Hulpverlening en Infosites algemeen
Holebi & Trans+ organisaties
Homohuwelijk & Homo / Lesbisch ouderschap
Alles over Soa's EN Hiv
Ken je holebi & transgender+ vlaggen en symbolen
Holebi & trans+ boek en film tips (ook kinderboeken)
Alles via de holebi info - Info gids
klik bovenaan in het menu op het woord Info Gids, of één van bovenste links.

Dit bericht is gepost op 08 October, 2020 en 3912 keer gelezen.