Nazisme zou nooit verslagen zijn zonder (ook) een groep Britse homo en biseksuele mannen.Het nazisme zou nooit zijn verslagen zonder (ook) een groep moedige homo parlementsleden die alles op het spel hebben gezet om Groot-Brittannië te waarschuwen voor Hitler. Dat staat te lezen in een nieuw boek over het onvertelde verhaal van de 'Glamour Boys', (dat verschijnt op 12 november) een groep dappere homo- en biseksuele Britse parlementsleden die Groot-Brittannië waarschuwden voor nazi-Duitsland.

'The Glamour Boys' was de minachtende naam die door de toenmalige premier Neville Chamberlain aan een groep parlementsleden werd gegeven. Deze homoseksuele en biseksuele mannen werden bestempeld als oorlogszuchtigen en werden bedreigd met deselectie terwijl ze zich uitspraken tegen het verzoeningsbeleid van de regering. In zijn nieuwe boek legt Chris Bryant (foto), Labour-parlementslid voor Rhondda, uit dat als deze "parlementaire rebellen" er niet waren geweest, Groot-Brittannië "nooit oorlog met Hitler zou hebben gevoerd, Churchill nooit premier zou zijn geworden en het nazisme nooit zou zijn verslagen" .

"Ik ben heel voorzichtig geweest in het boek om niet te overdrijven wat ik kan bewijzen of verder te gaan dan wat ik met zekerheid kan zeggen," vertelde Bryant de Observer. Door dagboeken, privébrieven, fotoalbums en ander materiaal te bestuderen, bracht Bryant vijf jaar door met het verbinden van de verhalen van de groep: Tory-parlementsleden Jack Macnamara, Ronnie Cartland en Victor Cazalet, en Robert Bernays, een liberale minister in de nationale regering. De mannen zagen de nazi-dreiging door regelmatig naar Berlijn te reizen, een stad die destijds bekend stond om zijn homo bevrijding.

"Iedereen was gefascineerd door Duitsland", zei Bryant. "Je had een fenomenale bloei van bars en restaurants, dat is wat ons de film Cabaret opleverde en veel mannen gingen er twee of drie keer per jaar heen." De Nacht van de Lange Messen, een nazi-zuivering uit 1934 en de weerzinwekkende behandeling en moorden op joodse en homoseksuele mensen veroorzaakten de strijd van de mannen. Ze plaatsten zichzelf in een uiterst kwetsbare positie en riskeerden gevangenisstraf door zich in te schrijven voor de oorlog en campagne te voeren voor herbewapening. Voor deze mannen, hun seksualiteit was een essentieel aspect van hun moed, en ze toonden de moed van hun overtuiging door in dienst te treden, "

"We denken graag dat we het verhaal kennen van hoe Groot-Brittannië in 1939 ten oorlog trok, maar dit deel van het verhaal is nooit verteld," voegde hij eraan toe. 'En deze verborgen geschiedenis is van belang omdat homoseksuele mannen eeuwenlang werden afgeschilderd als hedonistisch, verwijfd, slap in de pols, geen bal konden vangen en dat soort dingen. Aangenomen werd dat ze fysiek en moreel zwak zouden zijn. "

Chris Bryant hoopt dat The Glamour Boys een impact zullen hebben op het nationale curriculum en genoemd zullen worden in geschiedenislessen over de Tweede Wereldoorlog. "Churchill krijgt de hele tijd alle eer, want dat is wat hij schreef," zei hij. 'Hij was tegen de politiek van verzoening, en al de rest, maar wat niemand, denk ik, zou weten, is dat de helft van de tijd dat Churchill en Anthony Eden samenzweerden met de rebellen, ongeveer de helft van de mannen in de kamer waren homo. "

Extra info
Dat homo's vaker een heldenrol en moedigheid / stoerheid hebben getoond is al meermaals in de geschiedenis aangetoond.
- Zoals Alan Turing (1912 - 1954), die in de Tweede Wereldoorlog in het geheim bij de Britse crypto-analytische dienst werkte waar hij gecodeerde berichten van de Duitsers ontcijferde, hij ontwierp het Enigma-apparaat, waardoor alles nog sneller en beter ging. De ontcijfering van de Enigma wordt vaak aangehaald als een van de grootste prestaties in de Tweede Wereldoorlog die de alliantie de uiteindelijke overwinning zou hebben gebracht. In 1952 werd Turing gearresteerd wegens homoseksuele handelingen (die tot 1967 in Engeland voor mannen strafbaar waren) en veroordeeld, waarbij hij kon kiezen tussen een experimentele chemische castratie gedurende een jaar, of een gevangenisstraf. Turing koos het eerste. De hormonen die hij verplicht werd te laten injecteren, leidden onder meer tot borstvorming. Op 7 juni 1954 werd hij dood aangetroffen met een appel, die naar beweerd werd met cyanide vergiftigd was. Er wordt over zijn dood veel gespeculeerd. De officiële doodsoorzaak is zelfmoord, maar er wordt beweerd dat hij door de Engelse geheime dienst is vermoord, omdat hij te veel zou weten over geheime codes en daardoor een te groot veiligheidsrisico werd.
- En veel later waren er de beroemde Stonewall rellen (1969) waarbij Amerikaanse homo's samen met travestieten en transgenders terug vochten tegen de politie die hen bijna dagelijks lastig viel, en waarbij ook homo mannen flinke klappen uitdeelde aan politiemannen.
- En wat dacht je van Mark K Bingham (1970 - 2001), een Amerikaan die tijdens de aanslagen van 11 september in 2001 aan boord was van vlucht 93 van United Airlines, samen met twee anderen namen ze het vliegtuig terug in handen van de kapers wat er voor zorgde dat het neerstortte in een veld in plaats van op het Witte Huis. Zowel zijn aanwezigheid op United 93 als voor zijn atletische lichaamsbouw werd Bingham postuum alom geëerd omdat hij 'de homo-stereotype mal had doorbroken en echt de deur had geopend voor vele anderen die na hem kwamen'.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 06 October, 2020 en 3422 keer gelezen.Reageer op dit bericht: