Opnieuw land met verbod op conversie therapie voor holebi's en transgenders + lijstje.In Albanië heeft de Orde van Psychologen conversietherapie verboden. Een grote stap vooruit in het land dat sinds 2014 kandidaat lid is van de Europese Unie.

Het nieuws werd allereerst naar buiten gebracht door Pink Embassy, de grootste holebi en transgender organisatie van het land. De vreugde onder holebi's en transgenders was erg groot na de bekendmaking van het nieuws. Vooral voor minderjarige holebi's en transgenders is dit goed nieuws, zij kunnen niet langer door hun ouders of opvoeders gedwongen worden om conversie therapie te ondergaan.

Bij conversie therapie heeft men als doel de seksuele geaardheid of genderidenteit van jongeren of ouderen te veranderen. Met andere woorden men wil van holebi's hetero's maken en men wil dat transgenders niet langer zichzelf zijn. Conversie therapie komt wereldwijd voor en is slechts in een handje vol landen verboden (zie lijst onderaan).

De gelijke rechten van holebi's en transgenders in Albanië staan nog niet ver. In 2010 kwam er een anti discriminatiewet die holebi's beschermt op het werk, school, bij levering van goederen en diensten enz... Verder zijn er voorlopig nog geen andere (gelijke rechten) wetten. De meeste inwoners van het land zijn (nog geen) fan van gelijke rechten en hebben nog veel vooroordelen wat regelmatig, net als in veel andere landen, ontaard in holebi- en transfobie.

In 1967 werd Albanië officieel tot atheïstische staat uitgeroepen, en tot 1990 waren alle moskeeën en kerken gesloten. Alle moskeeën en kerken in het land werden gesloopt of ingericht voor andere doeleinden. Gelovigen werden tijdens het regime van Enver Hoxha streng vervolgd en geestelijke leiders werden gedwongen de uitoefening van hun ambt op te geven.
Op heden zou 57 procent van de bevolking islamitisch (soennieten) zijn, 17 procent christelijk en een derde Albanees-orthodox, slechts een klein deel van deze religieuzen zou praktiserend zijn, en een vrij grote groep zou geen religie hebben, hierover bestaan geen cijfers.

Lijst landen & gebieden met verbod op conversie therapie
Landen
Argentinië - Brazilië - Duitsland - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
Drie uitzonderingslanden
- Albanië omdat het geen wet is enkel een overeenkomst tussen psycholgen en psychiaters.
- Verenigd Koninkrijk - geen wet, maar alle gezondheidsorganisaties inclusief bijna alle psychologen en psychiaters hebben een eigen verbod op de therapie.
- China - geen wet - maar dokters en anderen die de therapie geven kunnen worden gestraft indien ze worden aangeklaagd door één, maar liefst meerdere personen.
Plaatsen in de Verenigde Staten
Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC + Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).
Wereldwijd staten & gebieden
- Australië - enkel verboden in de staat Victoria.
- Canada - enkel verboden in de staten: Alberta - Ontario - Prince Edward Island - Nova Scotia en Vancouver.
- Spanje - enkel verboden in Aragon, Andalusië - Madrid - Murcia en Valencia

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 05 October, 2020 en 2606 keer gelezen.Reageer op dit bericht: