Egyptische politie lokt holebi's & transgenders via dating app, daarna wordt het alleen maar erger.Het gaat niet goed met de situatie van holebi's in Egypte. De politie gebruikt er sinds kort de homo dating app Grindr om homo mannen op te sluiten, en eens ze achter de tralies zitten wordt het alleen nog maar erger.

Met valse dating profielen lokt de Egyptische politie homo mannen in de val, waarna ze ten prooi vallen aan vreselijke mishandelingen in de gevangenis. Dat blijkt uit een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Naast het gebruik van de app gaat de politie ook systematisch op straat op zoek naar homo mannen, maar ook lesbiennes en transgenders vallen regelmatig ten prooi aan gewelddadige politie mensen.

Egypte heeft een zeer slechte reputatie wat betreft het overtreden van de mensenrechten van holebi's en transgenders. Wanneer politiemannen een homo man lokken via Grindr worden ze opgepakt, geslagen, opgesloten en vervolgens mishandeld en zelfs verkracht. Tal van jonge homo's getuigde in het rapport van de mensenrechtenorganisatie.

Zoals Yasser, die eerst werd beschuldigd van 'onnatuurlijke handelingen' en nadien in elkaar werd geslagen door de politie. Human Rights Watch vertelt in zijn rapport ook over vijftien afzonderlijke personen waaronder een 17-jarig lesbisch meisje, die onder andere mishandeld werd door waterboarding, en nadien dagen lang in afzondering werd opgesloten en vastgebonden zonder eten of drinken. Of het verhaal van Malak el-Kashif, een 20jarige transvrouw, die na haar arrestatie opgesloten werd in een piep kleine cel die aanvoelde als een koelcel, ook zei werd regelmatig in elkaar geslagen door gevangenisbewakers of politie mensen, en op de koop toe werd ze ook nog onderworpen aan anaal onderzoek (om te kijken of ze anale seks had gehad). Een ander slachtoffer werd gedwongen om drie dagen lang rechtop staande in een donkere kamer door te brengen met de handen en voeten vast gebonden. Een ander slachtoffer werd drie keer onderworpen aan een brutaal vaginaal onderzoek waarna ze drie dagen bloedde en amper kon lopen.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, vertelde negen verschillende slachtoffers dat gevangenisbewakers andere gevangenen aanspoorden om over te gaan tot verkrachtingen, daarbij werden acht van hen slachtoffer van verkrachting waarbij sommigen gewond raakten en geen medische verzorging kregen. Verder krijgt geen enkel slachtoffer toegang tot een advocaat of enige andere hulp, en velen worden gedwongen dubieuze bekentenissen te ondertekenen. Slachtoffers die vrij kwamen of konden ontsnappen getuigen dat hun leven verwoest is. Het Human Rights Watch roept zowel Egypte als de wereld op een einde te maken aan de vervolging en onmenselijke behandeling van holebi's en transgenders.
Lees ook
HOLEBI'S EN TRANSGENDERS RISKEREN MEER DAN DE DOODSTRAF IN IRAN
MANNEN IN UNIFORM GINGEN OP JACHT NAAR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN RUSSISCHE STAD

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 04 October, 2020 en 3523 keer gelezen.