Russische homo koppels met kinderen worden massaal gearresteerd.
Hoewel de Russische president Poetin al meermaals verklaarde dat de zogenaamde 'gay propaganda' wet geen homofobe wet is, blijven locale politici onder zijn beleid toch de wet steeds strenger uitvoeren. De pijlen zijn nu gericht op voornamelijk homo koppels met kinderen, al zijn lesbische ouders eveneens niet langer veilig in het land.

En daar waar het eerder om 'waarschuwingen' ging onder de 'gay propaganda' wet, zijn er nu al arrestaties gebeurd van homo mannen mét kinderen. Onder het bewind van Vladimir Poetin hebben de autoriteiten verklaard dat homomannen in Rusland die kinderen hebben gekregen door draagmoederschap zullen worden gearresteerd wegens "babyhandel". Volgens The Independent meldden Russische staatsmedia dat een bron binnen de onderzoekscommissie van het land draagmoederschap vergeleek met babyhandel en erop stond dat het een overtreding was voor mannen met een "niet-traditionele oriëntatie" om hun sperma te gebruiken voor IVF. "We zijn van plan een aantal verdachten, alleenstaande mannen en Russische burgers, die draagmoeders hebben gebruikt om kinderen te baren, te arresteren", voegde de bron eraan toe, ondanks het feit dat draagmoederschap eigenlijk legaal is in Rusland. Het plan is niet bevestigd door de regering.

Ondertussen zijn er al zeven mannen gearresteerd op beschuldiging van 'kinderhandel' nadat een baby van een draagmoeder in januari bij een tragische wiegendood stierf. De baby werd gevonden in een flat in Moskou met drie andere kinderen, waarvan wordt aangenomen dat ze allemaal zijn verwekt door een draagmoeder, en twee kindermeisjes. De kinderen werden verzorgd door kindermeisjes terwijl hun ouders het papierwerk organiseerden om ze naar huis te brengen. De baby bleek een natuurlijke dood te zijn gestorven.

Maar de Russische autoriteiten besloten dat de baby stierf "door nalatigheid" en dat de draagmoederschapsregeling "babyhandel" was. Medisch personeel en advocaten die bij het draagmoederschap betrokken waren, werden gearresteerd.

Advocaat Igor Trunov, die de ouders van de kinderen vertegenwoordigt, zei tegen The Independent: "Helaas gaan baby’s dood, Wat je ook doet, je moet staatsonderzoekers niet geloven als ze zeggen dat ze handelen uit belangen van het welzijn van kinderen. "Ze hebben ervoor gekozen om drie kinderen naar een psychiatrische inrichting voor kinderen te sturen. De ouders van de baby's te vervolgen, en te arresteren wegens het 'ontvoeren' van hun kinderen, terwijl die erkend zijn als buitenlandse staatsburgers," waarna hij ook nog zei:

Regeringsonderzoekers spelen in op het anti holebi sentiment in Rusland onder leiding van president Poetin door babyhandel te koppelen aan homomannen. "Ze willen babyhandel koppelen aan het idee van seksuele geaardheid, wetende hoe dat resoneert met het grote publiek. Ze begrijpen dat niemand opkomt voor homo's. Ik twijfel er bovendien aan dat een 'politieke orde' de plotselinge interesse van de onderzoekers in homomannen tot een draagmoederschap dreef."

Poetin richt zich zijn pijlen al enkele jaren zeer consequent op de holebi en transgender gemeenschap. Hij wakkert haat aan bij de bevolking, met resultaat, want na de invoering van de 'gay propaganda' wet in 2013 steeg het aantal zware haatmisdaden enorm. De meest loyale aanhangers van Poetin zijn leden van de Russisch Orthodoxe kerk. En recent deed Poetin er nog een schepje bovenop door na een referendum grondwettelijk vast te leggen dat het homohuwelijk verboden is.

Ter info:
De 'gay propaganda' wet verbiedt volwassenen in het bijzijn van minderjarigen te praten over holebi's en transgenders. De wet trof na de invoering meteen holebi leerkrachten waarna indien men er achter kwam dat iemand homo of lesbisch is er een ontslag volgde, ook andere holebi's die werkten met minderjarigen ondergingen hetzelfde lot. Onder de wert is het bovendien ook verboden op te komen voor de rechten van holebi's en transgenders, mag men niet met een regenboogvlag zwaaien en zijn Gay Pride parades verboden. Poetin beweerde al meermaals tegenover andere wereldleiders dat de 'gay propaganda' wet geen homofobe wet is maar enkel een wet 'ter bescherming van minderjarigen'. Jammer genoeg geloven veel wereldleiders zijn woorden.
LEES OOK
OOK RUSLAND KOMT MET ANTI TRANSGENDER WET, DIE OOK SOMMIGE HOLEBI'S TREFT
MANNEN IN UNIFORM GINGEN OP JACHT NAAR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN RUSSISCHE STAD
RUSSISCHE HOLEBI'S & HETERO SUPPORTERS AANGEHOUDEN NA PROTEST TEGEN POETIN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 03 October, 2020 en 3830 keer gelezen.Reageer op dit bericht: