Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.De Nederlandse presentator en voormalig zanger Gordon, 52, heeft opnieuw veel pech. Hij kreeg niet enkel recent te horen dat hij besmet is met het coronavirus, hij werd ook nog eens slachtoffer van een overval waarbij hij flinke klappen kreeg.

Zaterdagnacht werd Gordon in zijn eigen appartement in Amsterdam-Zuid overvallen. Twee mannen drongen zijn appartement binnen en gingen aan de haal met zijn bankkaart, creditcards, dure sieraden en zijn Rolex-horloge. Gordon werd intussen vastgebonden. “Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken”, klinkt het. “Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven maar tegen me schreeuwen.”

Toen de dieven uiteindelijk waren vertrokken, slaagde de presentator erin om zichzelf te bevrijden. In paniek rende hij de straat op om alarm te slaan. Uiteindelijk vond hij hulp bij enkele security-agenten die in het nabijgelegen museum aan het werk waren. Zij belden uiteindelijk de hulpdiensten.

De politie is meteen een onderzoek gestart, waarbij men camerabeelden uit de omgeving bekijkt en passanten worden ondervraagd. Hoe de overvallers bij Gordon binnen konden dringen is niet duidelijk. Wel zou men in het bezit zijn van een signalement van de daders wat het zoeken wat makkelijker maakt. De politie denkt dat de overval verband met de zogenoemde Rolex-bende. Amsterdam wordt namelijk al een tijdje geteisterd door diefstallen van dure horloges. Het afgelopen jaar vonden er al meer dan zestig dergelijke berovingen plaats. Ook Gordons goede vriendin Estelle Cruijff werd slachtoffer.

Gordon, die sinds zaterdagnacht extra beveiligd wordt, laat in ieder geval weten dat hij “enorm aangeslagen” is door het gebeuren. “Wie doet iemand zoiets aan?”, klonk het geëmotioneerd. Hij wil dan ook de komende dagen “een beetje bijkomen van deze afschuwelijke ervaring. Dat je dit moet meemaken in je eigen huis tast je gevoel van veiligheid enorm aan. Het zal tijd kosten dit te verwerken. Ik ben blij dat de politie het heel serieus neemt en diepgaand onderzoek doet. Verder wil ik iedereen danken voor de lieve berichtjes en steunbetuigingen.”

Op Instagram laat hij weten dat hij voorlopig even niet meer online zal komen. “Voort eerst in mijn leven geen woorden”, schrijft hij. “Al dagen huil ik en denk ik: waarom ik? Ik ben aan de rand van de afgrond gebracht maar ook hier zal ik weer moeten uitkomen. De klap is immens en was mensonterend. Ik geloof dat ik hier nooit meer echt overheen ga komen.”
LEES OOK
GORDON HERVIEL IN ZIJN VERSLAVINGEN EN SCHAAMT ZICH NU DIEP

Bron: hln.be & holebi info - september 2020

Dit bericht is gepost op 30 September, 2020 en 3620 keer gelezen.Reageer op dit bericht: