Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) vaker last hebben van migraine in vergelijking met heteroseksuelen. Het onderzoek werd gedaan door de San Francisco’s University of California

De onderzoekers ontdekten dat bijna een derde van de holebi's last heeft van migraine, een cijfer dat 58 procent hoger ligt dan bij heteroseksuelen. En hoewel de onderzoekers niet in staat zijn om de exacte reden achter de pijnlijke en invaliderende hoofdpijn die migraine is, te achterhalen, stellen ze dat de oorzaak bij holebi's bijna volledig te wijten is aan zaken als: haatmisdaden, pesterijen, discriminatie en stigma.

Migraine kan gepaard gaan met gevoeligheid voor licht en geluid, wazig zien, misselijkheid en braken. De bonzende hoofdpijn is de meest voorkomende reden voor bezoeken aan spoedeisende hulp in de VS, en hoewel er veel verschillende triggers zijn, is de oorzaak nog steeds onduidelijk. Het onderzoek wees uit dat er verhoogde risico's op migraine zijn bij holebi's en in het bijzonder bij degene die nog in de kast zitten of zich nog identificeren als hetero maar met homoseksuele aantrekkingskrachten.

Het onderzoek stelt ook dat het mogelijk is dat de prevalentie onder holebi's verband houdt met de toename van haatmisdrijven die in de VS het hoogste niveau in tien jaar hebben bereikt. Hoofdauteur van het onderzoek Dr. Jason Nagata zegt: "Artsen moeten zich er meer van bewust zijn dat migraine vaker voorkomt bij holebi's en rekening houden met de vermelde triggers." Dr. Nagata is ook van mening dat er nog een andere reden is waarom holebi's meer kans hebben op migraine, namelijk een hogere drempel op het krijgen van gezondheidszorg in combinatie met discriminatie in de gezondheidszorg van holebi's.

Eerder werd in andere onderzoeken al aangetoond dat veel psychologische problemen en zelfs gezondheidsproblemen onder holebi's en transgenders grotendeels te wijten zijn aan: discriminatie, haatmisdaden, pesterijen, niet aanvaard worden door de eigen familie en / of vrienden, en bang zijn om uit de kast te komen. Dit laatste is vooral onder biseksuelen en transgenders vaak het geval. Uit Amerikaans onderzoek in 2019 bleek dat de meerderheid van de biseksuelen in de kast blijft uit angst om niet te worden begrepen of niet te worden aanvaard. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in het verleden meermaals berichten opdoken die stellen dat holebi's en transgenders vaker last hebben van stress, depressies, en zelfmoord gedachten.
Nuttige links
- Op zoek naar holebi vriendelijke therapeut ==> Klik hier
- Links naar hulpverlening ==> Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 30 September, 2020 en 1924 keer gelezen.Reageer op dit bericht: