Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.Een Brits lesbisch zangeressen koppel zegt dat Facebook hun foto (hierboven te zien) heeft gecensureerd samen met een video waarin ze samen dansen, met als reden: "seksueel expliciete" inhoud voor volwassenen.

De Britse zangeressen Sera Golding-Young en haar vrouw Frankie, bekend onder de naam unsunglilly, die in de VS wonen deelden de foto na een promotie video rond hun nieuwste muziek album. Meteen daarna zagen ze dat hun foto en video van Facebook verdween onder de community richtlijnen van Facebook met als melding 'ongepaste seksueel expliciete inhoud voor volwassenen', en dat terwijl er zowel op de foto als in de video géén seks of kussen voor komen.

Omdat het koppel dacht dat het om een fout van Facebook ging besloten ze een test te doen met het plaatsen van een foto van een hetero koppel in dezelfde positie als hun foto. Daarbij werd het meteen duidelijk, die foto werd niet verboden. Het koppel begrijpt niet dat Facebook een gewone foto van twee vrouwen, die liefde vol hun voorhoofden tegen elkaar houden brandmerkt als seksueel expliciete volwassen inhoud.

Sera zegt het onbegrijpelijk te vinden en is van mening dat zulke foto's net erg belangrijk zijn voor holebi's en in het bijzonder lesbische meisjes en vrouwen. "Het is vooral voor jongeren belangrijk dat ze merken dat ze niet de enige zijn die behoren tot de holebi gemeenschap, zichtbaarheid kan levens redden. Door foto's als deze te verwerpen, versterkt Facebook de hyperseksualisering van vrouwen en vrouwelijke koppels."

De mensenrechtenorganisatie The American Civil Liberties Union contacteerde Facebook, een woordvoerder zei in eerste instantie dat hun foto ten onrechte werd afgewezen, maar zei later dat het niets te maken had met hun seksuele geaardheid maar was gebaseerd op het dansen in de video. Merkwaardig gezien het feit dat er geen enkel intiem of seksueel moment getoond word in de video. Het koppel postte nadien een test video van een heteroseksueel dansend koppel die niet verboden werd door Facebook.

Het is niet voor het eerst dat Facebook in de VS of daarbuiten holebi of transgender gerelateerde berichten verwijderd of beschouwd als ongepast, getuige de al eerder verschillende nieuws berichten die holebi info in de afgelopen jaren bracht, waarvan onder aan een link naar de laatste drie berichten van dit jaar. Op heden zijn er geen berichten waaruit blijkt dat hetzelfde al gebeurde in een Europees land.

- Wie de muziek (evolutie) van Sera en Frankie @ unsunglilly wil volgen:
- Via YouTube ==> Klik hier
- Via Instagram ==> Klik hier
- Via hun website ==> Klik hier

LEES OOK
VOORAL FACEBOOK (E.A) PROMOOT HOLOCAUST ONTKENNING WAARBIJ OOK MILJOENEN HOLEBI'S & TRANS STIERVEN
FACEBOOK ONDER VUUR NA NEGATIEVE REACTIES OVER TRANSGENDERS
HOLEBI'S EN TRANSGENDERS BOOS OP FACEBOOK


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 29 September, 2020 en 4625 keer gelezen.Reageer op dit bericht: