Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.Noorwegen gaat prioriteit geven aan holebi en transgender vluchtelingen. Dat maakte zopas de overheid bekend. De nieuwe regels zijn alleen van toepassing op de overbrenging van vluchtelingen van het ene asielland naar het andere voor permanente hervestiging.

Holebi en transgender vluchtelingen krijgen voor het eerst prioriteit in Noorwegen, zowel als groep als individu, en dit wanneer Noorwegen kiest voor overdrachten (transfervluchtelingen) van asielzoekers. Onder eerdere richtlijnen kregen kwetsbare vrouwen en kinderen voorrang. Ambtenaren zeggen dat de verhuizing de holebi en transgender rechten in Noorwegen beschermt, en erkennen dat vervolging op grond van seksuele geaardheid of genderidentiteit een reden kan zijn om te vluchten.

De Noorse staatssecretaris voor Integratiezaken van het ministerie van Onderwijs, Grunde Kreek Almeland zegt: "Helaas ben je in veel landen niet vrij om jezelf te zijn en lief te hebben wie je wil. In bijna zeventig landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar, en mensen riskeren er hun vrijheid of leven enkel en alleen om wie ze zijn. We werken nu de richtlijnen van transfervluchtelingen verder uit, zodat holebi & transgender vluchtelingen voorrang krijgen.

In het jaarlijkse rapport van ILGA-Europe, waarbij landen worden gerangschikt op het vlak van holebi en transgender rechten, scoorde Noorwegen 84% wat betreft het opvangen van holebi en transgender asielzoekers. Ook op het vlak van andere asielzoekers doet Noorwegen het goed, men ving dit jaar al ruim 3000 transfervluchtelingen op.

Hopelijk krijgen holebi en transgender vluchtelingen het goed in Noorwegen, want eerder bleek al dat holebi en transgender asielzoekers in heel Europa op grote schaal fysiek en seksueel worden belaagd (zie nieuws bericht hier onder:).

LEES OOK
HOLEBI & TRANS ASIELZOEKERS IN HEEL EUROPA FYSIEK EN SEKSUEEL BELAAGD - 2018
JONGE HOMO WIENS ASIEL OM ABSURDE REDEN WAS AFGEWEZEN MAG TOCH IN DE VS BLIJVEN - 2020
MEERDERHEID HOLEBI & TRANS ASIELZOEKERS HEEFT TE MAKEN MET GEWELD IN NEDERLAND - 2020
HOLEBI EN TRANS ASIELZOEKERS KRIJGEN GEEN ASIEL MEER IN ITALIE - 2018
HOMO VLUCHTELING GEEN ASIEL IN OOSTENRIJK OMDAT HIJ REGENBOOG KLEUREN NIET KENT - 2018
TIEN TRANSGENDER VROUWEN KREGEN ASIEL IN DE VERENIGDE STATEN - 2019
GENTSE STUDENTEN AANDACHT OM ONREDEIJKE VRAGEN DIE HOLEBI & TRANS ASIELZOEKERS KRIJGEN - 2019


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 26 September, 2020 en 3985 keer gelezen.Reageer op dit bericht: