Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.We kennen allemaal een regenboogzebrapad, en dit jaar kwam men in Hemiksem (Antwerpen) met een regenboog fietsenrek. En nu hebben we sinds kort in ons landje een tweede regenboogzitbank. In 2018 installeerde men in de kruidtuin van Mechelen (Antwerpen) als eerste in ons land een regenboogzitbank.

De gemeeente Ruiselede (West-Vlaanderen) plaatste zopas de tweede regenboogzitbank in ons land. Deze staat in het park naast de kerk van de gemeente. Met de regenboogbank wil Ruiselede een belangrijk signaal geven, "namelijk dat het een gastvrije gemeente is, een plek voor iedereen! Wat je geslacht of geaardheid is maakt hier niet uit en er is geen plaats voor discriminatie op grond van seksuele voorkeur," klinkt het.

In 2017 tekende Ruiselede samen met 33 andere Belgische gemeenten en steden al het regenboogcharter, en zette zich daarmee officieel in voor het welzijn van holebi en transgender+ inwoners. Met de regenboogzitbank doet men trouwens een warme oproep aan haar inwoners om het nieuwe regenboogbankje uit te testen. "Kom op het nieuwe regenboogbankje zitten en neem een liefdevolle (maar corona-veilige) selfie, posten op Facebook kan met de hashtag #LOVE op de Facebook pagina van de West Vlaamse nieuws site (bericht van 24/09) ==> Klik hier

LEES OOK
ZEVENDE WEST VLAAMSE PLAATS KOMT MET TWEE REGENBOOG ZEBRAPADEN + LIJSTJE
VIJFDE REGENBOOG ZEBRAPAD IN VLAAMS BRABANT
OOK KLEINE ANTWERPSE GEMEENTEN HEEFT NU EEN REGENBOOG ZEBRAPAD
ANTWERPSE GEMEENTE KOMT MET REGENBOOG FIETSREKKEN
BRUG VERNOEMD NAAR LESBISCHE ACTIVISTE AANGEKOMEN PER BOOT IN BRUSSEL
BRUGGE LEGDE TWEEDE REGENBOOG ZEBRAPAD AAN OP UNIEKE PLAATS


Bron: hetnieuwsvanwestvlaanderen @ Mario De Wilde & holebi info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 25 September, 2020 en 3508 keer gelezen.