Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.Een zelfmoordpreventie-wet is de eerste LGBT+ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender +) inclusieve wet die unaniem door het Congres in de Amerikaanse geschiedenis is goedgekeurd. Een uniek feit omdat het Congres wordt gedomineerd door Republikeinen die bij elke wet weigeren holebi's & transgenders op te nemen.

De goedkeuring van de wet door overwegend Republikeinen is enorm uniek. Gewoonlijk is de vermelding van holebi's en transgenders genoeg om tegen te stemmen, zo wordt de Equality Act, een non-discriminatiewet die holebi's en transgenders wil vermelden, al lange tijd door Republikeinse leiders tegen gehouden.

De wet voor zelfmoordpreventie die holebi en transgender+ specifieke training voor hulplijnwerkers omvat, is de allereerste holebi en transgender+ inclusieve wetgeving die door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is gegaan zonder een enkele stem tegen. Het huis heeft de National Suicide Hotline Designation Act aangenomen, waarmee Amerikanen 988 kunnen bellen om de National Suicide Prevention Lifeline te bereiken. De wet gaat nu naar president Trump, nadat deze eerder in mei door de Senaat werd aangenomen.

Sam Brinton, vice-president van The Trevor Project (holebi en trans+ liefdadigheidsinstelling voor zelfmoordpreventie) zegt: De passage is echt een historische overwinning, aangezien dit de eerste expliceert holebi en trans+ inclusieve wet is die unaniem in de geschiedenis is aangenomen, en waarbij zeker tal van levens zullen worden gered. Het is ook belangrijk en bijzonder dat de wet opmerkt dat holebi en trans+ jongeren vier keer vaker kans hebben om zelfmoord te overwegen in vergelijk met hetero en cisgender (niet transgender) leeftijdsgenoten, waarbij een op de vijf holebi en meer dan een op de drie trans jongeren een poging tot zelfmoord melden."

Volgens de 2020 National Survey on LGBTQ Youth Mental Health van The Trevor Project overwoog 40 procent van de holebi en transgender+ jongeren serieus een zelfmoordpoging in de afgelopen twaalf maanden, en meer dan de helft van de transgender en niet-binaire jongeren heeft er serieus over nagedacht. “Deze vitale wetgeving vereist dat de Lifeline gespecialiseerde diensten verleent aan holebi en transgender+ jongeren en andere risicogroepen, en maakt het zo veel gemakkelijker voor miljoenen Amerikanen om steun te vinden op momenten van crisis. We spreken onze oprechte dank uit aan de congresleden Moulton en Stewart voor hun leiderschap bij het bevorderen van de uitbreiding van middelen voor zelfmoordpreventie."

Voor Belgische holebi+ en transgender+ personen:
Donkere gedachten / zelfmoord gedachten / een luisterend oor nodig (Bel, Chat, Mail, Zelfhulp, Verhalen... => Klik hier

LEES OOK
TRUMP LANCEERDE LIJST VAN ANTI HOLEBI & TRANS KANDIDAAT LEDEN HOOGSTE HOF

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 25 September, 2020 en 3413 keer gelezen.Reageer op dit bericht: