Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.In Gent is zondag een lesbisch koppel een uur lang nageroepen door verschillende groepjes jonge mannen. Beide dames zijn onder de indruk en zeggen dit nog nooit eerder te hebben meegemaakt.

Zondag genoten Nele Roosens, 32, en haar vriendin van de zwoele zomeravond op de Graslei. Op weg naar daar en op de terugweg werden ze meermaals lastiggevallen door verschillende groepjes mannen.“Ik ben al negen jaar uit de kast maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt ze aangedaan. “Voor mijn vriendin daarentegen was het zeker niet de eerste keer. Het deed me vooral pijn om te zien wat het geroep, het gefluit en de opmerkingen met haar deden.”

Nele was zeven jaar lang teammanager bij KAA Gent Ladies en maakte tot zondag nog nooit homofoob gedrag mee. Ze stond dan ook versteld van alle verbale geweld dat haar vriendin en zijzelf de hele avond naar het hoofd geslingerd kregen. “Het begon toen we op weg waren naar de Graslei. Op de site van het Sint-Lucas ziekenhuis werden we voor de eerste keer nageroepen. Op de Graslei zelf werden we met rust gelaten, maar op weg naar huis begon het opnieuw.”

Op de terugweg werden Nele en haar vriendin een uur lang nageroepen door een zestal verschillende groepjes. “Ze riepen zaken als ‘hey schatje, heb je zin in seks?’ en ‘willen jullie een trio?’. Het woord ‘viezeriken’ hebben we meermaals naar ons hoofd gekregen, gewoon omdat we hand in hand liepen. Het was enorm denigrerend. Er is ons ook een auto minutenlang gevolgd. Pas toen ik mijn gsm bovenhaalde en zei dat ik hen ging filmen en aangeven bij de politie, zijn ze gevlucht.”

“Ik had dat nog nooit meegemaakt” zegt Nele. “Mijn vriendin wel, al meermaals, maar nog nooit in die mate. De avond zelf deed het geroep me weinig, maar ik zag hoe hard mijn vriendin ervan afzag. Een paar dagen later heb ook ik beseft wat er precies gebeurd is. Daarom heb ik mijn telefoon gepakt en mijn verhaal gedaan aan Stephanie D’Hose van Open Vld, die een goede vriendin is. Ze vertelde me dat ze de cijfers zou opvragen, om te kunnen inschatten of homofoob gedrag in Gent al dan niet aan het stijgen is. Ik wil graag een project starten om dat soort geweld tegen te gaan. Vroeger was het mijn doel om vrouwenvoetbal bekend te maken, nu wil ik me inzetten om homofoob gedrag te bestrijden. Iedereen moet op straten kunnen lopen zoals zij of hij dat wil.” Nele legde nog geen klacht neer bij de politie, maar kreeg van D’Hose wel de gegevens van het meldpunt van homofoob geweld.
Meldpunt holebi & transfobie GENT
De Gentse politie heeft sinds 2013 een specifiek meldpunt voor geweld tegen holebi’s of mensen met een andere seksuele geaardheid. Op een apart e-mailadres en via een specifiek telefoonnummer kunnen mensen die slachtoffer zijn van zo’n feit, of getuige ervan, een melding maken via volgende adres gegevens:
Meldpunt homo- en transfobie
Antonius Triestlaan 12, 9000 Gent
Tel: 09 266 67 56 (elke werkdag van 9 tot 17 uur)
Email: Homo-Transfobie.gent@police.belgium.eu
Website info ==> Klik hier
Holebi & transfobie melden
Doe altijd aangifte bij de politie in je woonomgeving daarnaast kan je ook nog:
- Wie in Brussel en omgeving woont doe ook aangifte via het Rainbowhouse ==> Klik hier
- holebifobie ook melden bij Unia ==> Klik hier
LEES OOK
LESBISCHE VROUW SLACHTOFFER VAN HOMOFOBEN IN BRUSSEL
GENTSE POLITIE MAAKTE CIJFERS ROND HOLEBI EN TRANS FOBE AANVALLEN BEKEND - Januari 2020

Bron: hln.be én holebi info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 23 September, 2020 en 4905 keer gelezen.