Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy AwardsTijdens de 72e Primetime Emmy Awards waren er naast RuPaul, waarover je maandag bij holebi info kon lezen (link onder de video's), nog enkele holebi & transgender (gerelateerde) winnaars. De film: Schitt's Creek met een homo koppel, Euphoria een film met tal van holebi en trans+ personages. Filmmaker Tyler Perry die in zijn speech holebi & transgender+ verhalen vertellers vernoemde en sprak over zijn stichting die zwarte, Aziatische, Latino holebi & transgender filmmakers steunt, en Queer Eye over homo's die kleding advies geven.

Queer Eye
Show rond vijf homo mannen die kleding en stijl advies geven aan hetero's, transgenders en holebi's. De show won een Emmy voor Outstanding Structured Reality Program.

Schitt's Creek
Was één van de grote winnaars en won maar liefst zeven Emmy's: Outstanding Comedy Series, Outstanding Lead Actor (Eugene Levy), Outstanding Lead Actress (Catherine O’ Hara), Outstanding Supporting Actor (Daniel Levy), Outstanding Supporting Actress (Annie Murphy) en nog twee Emmy’s voor beste regie en schrijvers. In de film komt een homo koppel voor waarbij co-creator Dan Levy zelf openlijk homo de rol van één van de homo mannen speelt.

Euphoria
Actrice Zendaya (Maree Stoermer Coleman) won een Emmy voor Best Drama Actress. Ze schreef daarbij ook nog twee keer geschiedenis, ten eerste door als jongste Emmy winnares ooit deze Emmy categorie te winnen, en ten tweede, dat ze in de 71-jarige geschiedenis van de award show pas de tweede zwarte vrouw was die in deze categorie een prijs won. De film Euphoria bevat tal van holebi en transgender+ personages. Te beginnen met actrice Zendaya die de rol van lesbienne speelt, daarnaast zijn de andere personages een transgender vrouw, een twijfelende homo en een biseksueel. De film won in totaal drie Emmy's: Outstanding Original Music and Lyrics - Outstanding Contemporary Makeup en de Emmy die actrice Zendaya won.

Filmmaker Tyler Perry
De filmmaker schreef (ook) geschiedenis bij de Emmy's als de eerste zwarte die ooit individueel de eer kreeg de Governor’s Ward te winnen, die een talent viert dat 'zo buitengewoon en universeel van aard is' dat het de reikwijdte van alle andere categorieën overtreft. Tyler Perry nam de prijs namens zichzelf en zijn Perry Foundation in ontvangst met een spetterende toespraak waarin zwarte, Aziatische, Latino holebi en transgender filmmakers werden verdedigd. Velen denken dat Perry homoseksueel is, maar hij is 'gewoon' heteroseksueel.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 22 September, 2020 en 4815 keer gelezen.Reageer op dit bericht: